Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bio-beurs laat producten uit de regio zien

Zwolle – Twee dagen lang staan de IJsselhallen in Zwolle in het teken van biologisch eten. Daar wordt de Bio-beurs gehouden, de grootste nationale vakbeurs over biologische landbouw, voeding, cosmetica en techniek. Een trend in die biologische sector is de steeds belangrijker wordende streekproducten.

Steeds meer mensen halen hun voedsel liever uit de eigen omgeving of produceren het zelf. Zo ook de klanten van Gerard Mul van Sonneclaer-ijs, die met zijn bedrijf op het Streekplein staat van de Biobeurs.  “We maken biologisch ijs van de melk van de koeien die we zelf houden. En natuurlijk komt er een heel deel van de ingrediënten uit de streek. Dat scheelt transportkilometers.” Dat Mul zijn afnemers ook in de streek probeert te vinden helpt daar ook aan mee.

© RTV Focus – Matthijs van Os

In Zwolle zijn ook een aantal ondernemers actief op het gebied van streekproducten. Zo hebben bijvoorbeeld kaasboerderij De Huppe, Schapenboerderij De Vreugdehoeve, de Dijklandhoeve en de Kas van Kaat een samenwerking om elkaars streekproducten aan te bieden.

De Bio-beurs is ook morgen, donderdag 23 januari, nog open voor vakgenoten.

© RTV Focus – Matthijs van Os

 

© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button