EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Binnenstadmanager Zwolle: “Winkelend publiek vindt straatstickers prettig”

Ze wijzen publiek op vaste looproute en afstand houden

Zwolle – ‘Pas goed op elkaar en loop rechts’. Dat staat op de blauwe straatstickers die sinds een week in de Diezerstraat te zien zijn. Ze wijzen het winkelend publiek in de hoofdwinkelstraat van Zwolle op een vaste looproute en het afstand houden. Sinds dit weekend zijn de stickers uitgebreid naar de markt en de zijstraten van de Diezerstraat.

De stickers zijn geplaatst door binnenstadsvereniging het Zwolle Fonds. Ook worden gastdames en heren ingezet die het publiek wijzen op veilig winkelen. De afgelopen week functioneerde het al goed in de Diezerstraat volgens binnenstadmanager Aukje Grouwstra: “We hebben de afgelopen week gemerkt dat het fantastisch goed gaat. Mensen vinden het prettig hebben wij gemerkt. Ze houden echt rechts en vinden het ook heerlijk om een aanwijzing te krijgen”.

Het beplakken van de markt en de zijstraten van de Diezerstraat was dan ook de logische volgende stap. Dat gebeurde dit weekend. Het laatste deel van de Diezerpromenade is nog niet bestickerd. Grouwstra: “Die hebben we nog niet gedaan. Omdat we daar samen met de horeca aan het kijken zijn of we daar nog terrassen kwijt kunnen. Maar uiteindelijk gaan we ook daar stickeren zodra de routes en de terrassen daar ook helder zijn.”

Foto © RTVFocusZwolle
Foto © RTVFocusZwolle
Foto © RTVFocusZwolle
Foto © RTVFocusZwolle
Foto © RTVFocusZwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button