BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Betonnen bult op Stationsplein krijgt opknapbeurt

Zwolle – Vanaf maandag wordt er gewerkt aan het kunstwerk Swol aan de Stationsweg. Ook de bijbehorende blauwe lijn op het Stationsplein wordt onder handen genomen. Het kunstwerk is onderdeel van Portal, de Zwolse kunstroute van het station naar de binnenstad.

Het Swol en de blauwe lijn worden voor een opknapbeurt naar de werkplaats van de kunstenaars in Zoetermeer getransporteerd. Het kunstwerk keert later terug op het heringerichte Stationsplein en de vernieuwde Stationsweg.

Swol krijgt een opknapbeurt.

In opdracht van de gemeente Zwolle wordt een deel van de Zwolse kunstroute aangepast. De gemeente wil met de aanpassingen het kunstwerk samenvoegen met de nieuwe inrichting van het Stationsplein en de Stationsweg.

Maandag en dinsdag vinden er graafwerkzaamheden plaats bij Swol. De stroomdraden die aan het kunstwerk bevestigd zijn worden losgekoppeld. Ook worden er hijspunten aan vastgemaakt. Een extra lange vrachtwagen vervoert het kunstwerk woensdag naar Zoetermeer. Tijdens de hijsklus worden verkeersregelaars ingezet.

De blauwe lijn van de Zwolse kunstroute.

Gerelateerde artikelen

Back to top button