Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum zet Nieuwland aan de kant

Berkum heeft in eigen huis met 4-1 gewonnen van degradatiekandidaat ASC Nieuwland. De Zwollenaren speelden zeker niet hun beste duel maar Nieuwland kwam, na een dubbele gele kaart, kwaliteit en mankracht tekort om echt tegenstand te kunnen bieden en kwam na rust helemaal niet meer in het verhaal voor.

“Vorige week voetbalden we goed maar verloren we door twee cadeautjes. Vandaag was het slecht, maar winnen we wel met 4-1,” constateerde de lang niet tevreden Berkum-trainer Willem Brouwer. “De eerste 20 minuten waren heel matig van onze kant. Daarna ging het beter, maar het had bij rust al 4-1 of 5-1 moeten zijn. Kansen missen is een terugkerend verhaal bij ons.” Nieuwland-coach Sijtse Wobbes zag dat zijn ploeg er na rust niet meer aan te pas kwam. “Berkum was voetballend vele malen beter, al zaten wij in het begin goed in de wedstrijd. De gele kaarten waren het breekpunt en in de tweede helft was het echt tegenhouden.”

Rommelig

Net als een week eerder speelde Berkum in de openingsfase rommelig en dat kwam de thuisclub al snel weer op een tegengoal te staan. Lars Hagenbeek kon alleen op het Zwolse doel af nadat hij een slordige breedtepass onderschepte. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Bram Muis, maar de Berkum-keeper was vervolgens kansloos toen Delano Flemming het karwei afmaakte: 0-1. Het kostte Berkum even om te herstellen, maar een kwartiertje na dat weggevertje kwamen de Zwollenaren beter in hun spel en nam de druk op het Nieuwland-doel steeds meer toe. William Potkamp, Marc van der Meulen en Jaouad Akloud misten in die fase de scherpte om daarvan te profiteren, maar na ruim een half uur zwichtte Nieuwland toen Potkamp in het strafschopgebied onderuit werd gelopen. Dat betekende een terechte penalty voor de thuisclub én de tweede gele kaart voor Nieuwland-verdediger Dennis Pot, die dus de kleedkamer op kon gaan zoeken. Marc van der Meulen benutte de strafschop koelbloedig en bracht Berkum zo op 1-1. De druk op de Nieuwland-defensie, die goed weg kwam toen een uithaal van Chris van der Meulen op de lat dreunde, nam steeds meer toe en in blessuretijd van het eerste bedrijf leverde dat resultaat op. Marc van der Meulen stond na een aanval over een aantal schijven op de juiste plek om de verdiende 2-1 binnen te schieten.

Eenrichtingsverkeer

Na rust was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Nieuwland-keeper Jeroen Janssen en zakten de bezoekers, in ondertal, finaal door de hoeven.  Berkum liet opnieuw diverse kansen liggen, maar na ruim een uur knokte Akloud zich langs zijn tegenstanders en liet hij de matig ingrijpende doelman Janssen ook kansloos: 3-1. Een kwartier voor het slot maakte Chris van der Meulen een eind aan alle illusies bij de Amersfoorters. De Zwolse topscorer van de 1e Klasse D werd aangespeeld door de terecht tot “Man of the Match” verkozen back Jason Huisman, rondde prima af en bracht zo met zijn 19e doelpunt van dit seizoen de 4-1 eindstand op het bord.

Berkum is daarmee, op grond van een beter doelsaldo, weer over DETO Twenterand naar een tweede plaats op de ranglijst van de 1e Klasse D gewipt. Koploper DOS ’37 heeft, met nog drie duels te gaan, een voorsprong van zes punten zodat Berkum in de kampioensrace dus afhankelijk blijft van fouten bij de concurrentie.

Berkum-ASC Nieuwland, 18 april 2015
Scheidsrechter: Gert Maneschijn
Eindstand: 4-1 (2-1)
Doelpunten: 7. Delano Flemming (0-1), 36. Marc van der Meulen (1-1) (strafschop), 45+3. Marc van der Meulen (2-1), 63. Jaouad Akloud (3-1), 76. Chris van der Meulen (4-1)
Rode kaart: Dennis Pot (ASC Nieuwland) (2 x geel)
Opstelling Berkum: Bram Muis, Jason Huisman, Dirk Muis, Arjan Kolk (75. Sander Bolt), Razi Kanseyo, Frank Hoolsema (72. Lauwand Suleiman), Marc van der Meulen, Ruud Wellenberg, Chris van der Meulen, William Potkamp (63. Ricardo Kuijer), Jaouad Akloud
Opstelling ASC Nieuwland: Jeroen Janssen, Darryl Hazelaar, Freek Rubrech, Tarkan Gokalp, Dennis Pot, Jeffrey van de Wijngaard (67. Omar ter Mors), Johan Gelderblom, Robin de Bleyser (46. Joël Brandsen), Delano Flemming, Danny de Graaf, Lars Hagenbeuk (41. Hamze El Harake)