SportVoetbal

Berkum wint thuis krap van Huizen

Zwolle – Berkum heeft thuis met 2-1 gewonnen van rodelantaarndrager Huizen en klom daardoor naar de tweede plaats in de Hoofdklasse B. De Zwollenaren herstelden zich goed na een dramatische start maar misten te veel kansen en hielden het zo te lang spannend.

“We hebben veel te veel kansen laten liggen en daardoor hielden we Huizen te lang in de wedstrijd,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “Maar ik sta hier wel al een trotse trainer als ik zie hoe we het dit seizoen met zijn allen doen.” Coach Michael Weggemans van Huizen vond dat zijn ploeg het na een goede start uit handen had gegeven. “Na de 0-1 zijn we compleet overklast en had Berkum er nog een stuk of vijf kunnen maken, al hadden we in de slotminuut óók nog een punt kunnen stelen.”

Pijnlijk

De wedstrijd was nog maar een minuut of vijf oud toen Berkum pijnlijk in de fout ging. Keeper Dominic van Hoof kreeg de bal niet lekker terug gespeeld, kapte een tegenstander uit maar rekende niet op Thomas Malolepszy. De attente Huizen-speler pikte de bal af en ramde van dichtbij de 0-1 binnen. Berkum knokte zich na die domper echter goed terug en al enkele minuten later belandde een schot van Youp Kok op de lat van het Huizense doel. Kok en Johnsen Bacuna waren namens de thuisclub nog enkele keren bij de aansluitingstreffer, maar misten daarbij de vereiste scherpte.

Na bijna een half uur kwam Berkum alsnog langszij en nu ging de Huizen-defensie niet vrijuit. Na een afgeslagen corner kwam Marc van der Meulen in balbezit en hoewel zijn boogbal alles had van een voorzet eindigde die over keeper Wilco Mackaay in het Huizense doel: 1-1. Slechts enkele minuten later nam Berkum zelfs afstand toen de goed spelende Thom Kooke spits Bacuna op weg stuurde en dat betekende 2-1.

Gevloerd

De tweede helft was nauwelijks een minuut oud toen Bacuna werd gevloerd in het Huizense strafschopgebied maar dat leverde, tot grote opluchting bij de bezoekers, geen strafschop op. Een minuut later ging Quincy van Waveren alleen op het Berkum-doel af, maar hij verprutste die buitenkans door naast te schieten. Van Waveren zag even daarna een schot uit de bovenhoek gehaald door keeper Van Hoof.

Huizen zette steeds meer druk, maar de schoten van de bezoekers werden gesmoord of gingen naast dan wel over. Berkum liet diverse mogelijkheden op een ruimere marge liggen, maar had een minuut voor tijd toch mazzel dat Renee Troost een riante kans om zeep hielp. De Huizen-aanvoerder kwam alleen voor het Berkum-doel maar had zo veel tijd nodig dat zijn poging op niets uitliep en Huizen met lege handen van het veld moest.
Door die krappe winst wipte Berkum over SC Genemuiden naar een tweede plaats in de Hoofdklasse B. Met nog twee duels te gaan, en een achterstand van drie punten op koploper Eemdijk, is de strijd in deze competitie dus nog niet beslist!

Eindstand: 2-1 (2-1)

Scheidsrechter: Luuk Timmer
Doelpunten: 6. Thomas Malolepszy (0-1), 28. Marc van der Meulen (1-1), 31. Johnsen Bacuna (2-1)
Gele kaarten: Jeroen van Brummen (Berkum), Jordey Buitenhuis (Huizen)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Marc van der Meulen, Jeroen van Brummen, Hoeseb Yakob, Thom Kooke (66. Ruud Wellenberg), Björn Bakker, Johnsen Bacuna, Youp Kok, Mark Bloemendaal (69. Zurabi Gulbani)

Opstelling Huizen: Wilco Mackaay, Randy Onuoha, Renee Troost, Quincy van Waveren (79. Hidde van der Veldt), Murat Önal (46. Garrett Jones), Jordey Buitenhuis, Thomas Malolepszy, Aron Klaassen, Lucas van Esterik, Bob Brilleman (65. Dennis Lamme), Joey Papamelodias