Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum wint te krap bij WHC

Zwolle – Berkum heeft in de openingswedstrijd van het seizoen 2018-2019 met 1-2 gewonnen bij streekgenoot WHC, maar had gezien het overwicht in grote delen van het duel met veel grotere cijfers moeten toeslaan.

“We hadden het eerder af moeten maken,” vond Berkum-trainer Raymond Schuurman. “Tot 10 minuten voor tijd zijn we geen moment in de problemen gekomen, we waren verreweg de verdiende winnaar. Er zaten nog slordigheden in, die moeten er dus nog uit.” Zijn collega Wiljan Mossing Holsteyn van WHC was trots dat zijn ploeg na rust beter uit de verf kwam. “Toen zijn we opportunistischer gaan spelen, met meer dreiging en diepte. Dat wij tegen dit Berkum een tegengoal konden scoren geeft vertrouwen,” aldus de coach van de Wezeper promovendus.

Combinatiespel

Berkum nam al direct na de aftrap het heft in handen met beter combinatiespel en meer balbezit, waarbij Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen kansrijk waren maar dat niet konden verzilveren. WHC kroop in de 25e minuut door het oog van de naald toen een kopbal van Jochem Oude Booijink maar nét over zijn eigen doel scheerde maar moest er even later toch aan geloven. Bacuna ontsnapte aan zijn bewaking en zorgde met een bekeken lobje over WHC-doelman Jasper Kuiper voor de 0-1. Enkele minuten later speelde Marc van der Meulen met een dieptepass broer Chris aan en dat was wel aan de lepe Berkum-spits besteed: 0-2.

Buitenspelgoal

Na rust drong WHC verder aan, maar Berkum bleef de beter spelende ploeg met kansen voor onder anderen Jason Huisman en Marc van der Meulen. Verder dan een, volgens velen onterecht, wegens buitenspel afgekeurde goal van Chris van der Meulen kwamen de Zwollenaren echter niet. Achterin bleven de bezoekers tot 10 minuten voor tijd relatief simpel op de been, maar in de slotfase kwam het duel even op zijn kop te staan. Berkum-doelman Dominic van Hoof leek redding te brengen op een afstandsschot van uitblinker Jelle Post, maar kreeg diens inzet niet onder controle en zo stuiterde de bal alsnog het doel in: 1-2.
Dat was voor WHC vanzelfsprekend het sein om alles op de aanval te gooien en de Wezepers leken in de slotfase nog dicht bij een remise, maar nu stond doelman Van Hoof enkele keren goed in de weg. Berkum had de wedstrijd eerder in het slot kunnen en moeten gooien, maar won uiteindelijk verdiend.

Eindstand: 1-2 (0-2)

Scheidsrechter: Marco Oosting

Doelpunten: 30. Johnsen Bacuna (0-1), 33. Chris van der Meulen (0-2), 81 Jelle Post (1-2)

Gele kaarten: Johnsen Bacuna, Patrick van der Veen, Hoeseb Yakob (Berkum), Mitchel Dijkhof, Taco Reijnen, Wim van ‘t Ende (WHC)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Patrick van der Veen, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Johnsen Bacuna, Chris van der Meulen, Yannick Kaluzi (65. Hoeseb Yakob)

Opstelling WHC: Jasper Kuiper, Taco Reijnen, Jochem Oude Booijink, Kevin Coenraad (80. Nathan Duim), Mark van Petersen (62. Huseyin Güveli), Jonathan van Marle, Melvin Velthuis, Niels Wolterinck (65. Luuc Knul), Mitchel Dijkhof, Wim van ’t Ende, Jelle Post

Verslag: Theo Kölker

Foto’s ©Rainer Fröhlich

Gerelateerde artikelen

Back to top button