KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum wint maar nét van DTS ‘35

Zwolle – Berkum heeft in de laatste oefenwedstrijd vóór de start van de nieuwe competitie met 2-1 gewonnen van DTS ’35. De Zwollenaren, gehandicapt door liefst zeven afwezigen in de selectie, hadden alle moeite om de prima spelende eersteklasser uit Ede van zich af te houden en maakten pas in de slotfase het verschil.

Berkum zette direct druk en dat leverde al na een kwartier bijna resultaat op bij een corner. Chaos in de DTS-defensie leek zelfs op een eigen doelpunt uit te draaien, maar keeper Nicky Groeneveld kon de bal vóór zijn doellijn nog achterhalen. Enkele minuten later was het tóch raak voor de thuisclub. Vince van den Anker, vóór en na rust een ware plaag voor DTS, gooide er een fraaie solo uit en leverde de bal panklaar af voor het doel, waar de gretige en doelgerichte spits Randy Vink zijn eerste Berkum-goal kon maken: 1-0.

Vlak daarop kwam Serge Nap, weer na een rush van Van den Anker, centimeters tekort om die voorsprong te vergroten. Berkum mocht daarna echter niet mopperen dat het tot aan de rust bij 1-0 bleef, want bij DTS lieten onder meer Jarvin de Haan en Arthur Gatsjatrian de nodige kansen liggen.

Pech

Na de hervatting was Berkum in eerste instantie weer wat nadrukkelijker aanwezig, maar na een kwartiertje kwam DTS er beter in. De ploeg uit Ede had pech toen een inzet van Thom Stunnenberg op de Berkum-paal belandde en even later kreeg Thom Stunnenberg een riante kans op de gelijkmaker. Zijn schot verdween echter hoog over het Zwolse doel. DTS was daarna meer op de Berkum-helft te vinden dan omgekeerd, maar via uitvallen kregen de gastheren toch prima kansen om het duel naar zich toe te trekken.

Nap kon, met nog een kwartier te gaan, in zijn eentje op het DTS-doel af maar stuitte op keeper Groeneveld, en even later kon hij ook een volgende mogelijkheid niet tot doelpunt promoveren. In de 80e minuut kreeg DTS eindelijk loon naar werken. Nadat Berkum-doelman Huib Veurink bij een corner de bal nog net onder de lat weg kon tikken stond Maarten van Steenbeek bij de daarop volgende hoekschop op de goede plek om de verdiende 1-1 binnen te koppen.

Raak

Daar liet Berkum het echter niet bij zitten. Vlak na de gelijkmaker vloog een schot van Van den Anker nog net naast, maar enkele minuten voor het slot was het alsnog raak voor de thuisclub. Na opnieuw een fraaie actie van uitblinker Van den Anker kwam Nap opnieuw in scoringspositie en nu was het, in twee instanties, wél raak: 2-1.

Berkum heeft volgende week bij de start van de competitie in de 4e Divisie D in Steenwijk tegen Olde Veste hopelijk weer wat basisspelers terug, want met name in de defensie en op het middenveld oogde het team van trainer Eduard Lindeboom nu niet altijd even overtuigend. Dat de ploeg tot het einde bleef knokken voor de overwinning laat wél zien dat het met de strijdlust goed zit!

Berkum- DTS ‘35, 17 augustus 2024 (oefenwedstrijd)

Eindstand: 2-1 (1-0)
Scheidsrechter: Jasper Ottens
Doelpunten: 19. Randy Vink (1-0), 80. Maarten van Steenbeek (1-1), 87. Serge Nap (2-1)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Björn Bakker, Mart Stokkers, Alex van Hoesel (46. Daan van der Veer), Lucas Kroes, Jens Hutten, Serge Nap, Lars van Gerner (46. Derk Fuller), Vince van den Anker, Randy Vink (62. Jeroen Kamphuis)