Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum wint krap van Heino

Zwolle – Berkum heeft de bekerwedstrijd tegen streekgenoot Heino met 2-1 gewonnen. De Zwollenaren kwamen terug van een achterstand maar verzuimden de nodige kansen te benutten en verder afstand te nemen.

Nadat we op 2-1 kwamen werd het slordig bij ons. De jongens werden bijna té ijverig, gingen zwerven en dat ging ten koste van de organisatie. We moeten wat scherper worden in de afwerking, maar in ieder geval worden er wél kansen gecreëerd,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra.

Onnodige achterstand

In de openingsfase gaven beide ploegen elkaar weinig toe, maar Berkum kwam al na een kwartiertje op een onnodige achterstand. Een vrije trap van Rik Keijzer draaide de Zwolse doelmond in waar de voltallige Berkum-defensie mistastte. Twee á drie keer werd verzuimd de bal op te ruimen, waarna Robin Gerritsen vlak voor de doellijn de 0-1 binnen kon werken. Minuten later al leek Johnsen Bacuna voor de thuisclub de zaken recht te gaan zetten toen hij alleen opdook voor het Heinose doel, maar de Berkum-spits zag zijn inzet stranden op keeper Tom Vastenavond.

In de 25e minuut had Bacuna meer succes. Een pass van middenvelder Mehran Ali Pour Asli kwam bij Jason Huisman, die zijn tegenstander omspeelde en Bacuna een niet te missen kans bood: 1-1. Een minuut voor rust leek Bacuna zijn ploeg zelfs op voorsprong te gaan zetten toen hij, aangespeeld door Ali Pour Asli, opnieuw in zijn eentje voor het Heino-doel kwam maar doelman Vastenavond bracht weer redding.

Pech

Enkele minuten na de hervatting had Bacuna domweg pech, toen hij van rechts naar binnen draaide en hard uithaalde. Zijn schot dreunde echter, onbereikbaar voor de Heinose sluitpost, via de lat het veld weer in. Even later stond de Zwolse vleugelspits echter aan de basis van de voorsprong voor de thuisclub. Bacuna legde op links, bijna vanaf de achterlijn, terug op de na rust ingevallen verdediger Jeroen van Brummen, die met een uitstekende kopbal voor 2-1 zorgde.

In het vervolg van de wedstrijd was Berkum de bovenliggende ploeg, maar de Zwollenaren sprongen te slordig met dat overwicht en de kansen om. Heino-keeper voorkwam met een aantal goede reddingen dat Berkum verder uitliep en aan de andere kant verhinderde zijn collega Dominic van Hoof met een uitstekende save dat Heino, na een harde vrije trap van Hidde Smeenk, alsnog op gelijke hoogte kwam.

Door deze tweede bekerwinst staat Berkum nu bovenaan in haar poule, gevolgd door Schalkhaar en Heino die beide drie punten verzamelden. Komende zaterdag volgt, opnieuw in eigen huis, het laatste pouleduel tegen Schalkhaar, dat vandaag ZAC met liefst 5-0 van de mat speelde.

Berkum-Heino, 23 augustus 2016 (2e poulewedstrijd Districtsbeker Oost)

Eindstand: 2-1 (1-1)

Scheidsrechter: Pascal Smeenk
Doelpunten: 17. Robin Gerritsen (0-1), 25. Johnsen Bacuna (1-1), 56. Jeroen van Brummen (2-1)
Gele/rode kaarten: geen
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jasper Bremmer, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Bram Pool (46. Jeroen van Brummen), Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli, Thom Kooke (74. Frank Hoolsema), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (62. Ricardo Kuijer)

Opstelling Heino: Tom Vastenavond, Jeroen Bos, Erik Overkempe (59. Max Eijkelkamp), Douwe Booij, Luck van der Burg, Kevin Roddenhof, Rik Keijzer, Robin Gerritsen (65. Hidde Smeenk), Jasper Smeenk (70. Tjidde Koopman), Wilco Gerritsen, Jesper Schokker