SportVoetbal

Berkum wint derby tegen Be Quick ‘28

Zwolle – Berkum heeft de eerder bij een stand van 3-1 gestaakte Zwolse stadsderby tegen Be Quick ’28 uiteindelijk met 3-2 gewonnen en is daardoor naar de derde plaats in de 1e Klasse D geklommen. Halverwege het 25 minuten durende restant van de wedstrijd scoorde Be Quick nog tegen maar verder liet Berkum het niet komen.

“We verdedigden slecht bij die tweede tegengoal, maar verder hebben we ze geen kansen gegeven. De omstandigheden waren nu totaal anders dan vorige maand in het gestaakte deel van de wedstrijd maar de winst kwam niet echt in gevaar,” stelde Berkum-trainer Willem Brouwer vast.

Straffe wind

Berkum had de pech dat de ploeg nu pal tegen de straffe wind in moest spelen. Dat zorgde ervoor dat veel weggeschoten ballen per kerende post terugkwamen, terwijl Be Quick met lange halen de mensen voor het Berkum-doel in stelling probeerde te brengen. Na iets meer dan 10 minuten scoorde Be Quick na een scrimmage voor het Berkum-doel. Keeper Dominic van Hoof kon in eerste instantie nog redden, maar toen de bal daarna via de paal terugkwam stond Bas Buimer op de goede plek om de 3-2 binnen te schieten en leefde de hoop bij Be Quick op een verrassing op.

Niet inventief

In het vervolg van het duel was Be Quick echter niet inventief en capabel genoeg om nog verder gevaar te stichten. De Berkum-defensie bleef relatief gemakkelijk op de been en keeper Van Hoof kreeg het niet echt moeilijk meer. Voorin wist de ploeg van trainer Brouwer nu, in tegenstelling tot het eerste deel van de vorige maand gestaakte wedstrijd, niet voor heel veel dreiging te zorgen al moest Be Quick-doelman Wibo van Dijk enkele malen handelend optreden om inzetten van Berkum-spits Chris van der Meulen onschadelijk te maken.

Door deze nuttige winst staat Berkum, met nog vier wedstrijden te gaan, nu derde op de ranglijst in 1D met een achterstand van slechts twee punten op de koplopers Nunspeet en Go-Ahead Kampen. Voor Be Quick ’28 is de derby tegen Berkum, ondanks de tweede goal in het restant van de wedstrijd, uitgelopen op een ‘drama in twee bedrijven’ want het team van coach Arnie Pot bungelt nog steeds op de 12e plek, zodat nacompetitie dreigt en in de komende duels alle zeilen moeten worden bijgezet.

Berkum-Be Quick ’28, 18 maart (65 minuten) en 16 april 2016 (restant op terrein Be Quick ’28)

Eindstand: 3-2 (3-1)

Scheidsrechter: Jelle Besselsen

Doelpunten: 6. Chris van der Meulen (1-0), 17. Chris van der Meulen (2-0) 25. William Potkamp (3-0), 36. Sander Aarten (3-1), 77. Bas Buimer (3-2)

Gele kaart: Jordi Lemmens (Berkum), Talha Özen (Be Quick ’28)

Opstelling Berkum: 1e 65 minuten: Dominic van Hoof, Dirk Muis, Razi Kanseyo, Jordi Lemmens, Jasper van der Stouw, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, William Potkamp.

Opstelling restant duel: zelfde als in 1e deel.

Opstelling Be Quick ‘28: 1e 65 minuten: Wibo van Dijk, Floris Blom, Dennis Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Onur Tekay, Yordi Veldman, Bas Buimer, Roan Admiraal, Sander Aarten, Robbin Uitslag (46. Eric van Beek)

Opstelling restant duel: Wibo van Dijk, Eric van Beek, Ties van Wijk, Jeroen Horstman, Frank Oosterhof, Dennis Horstman, Talha Özen, Bas Buimer, Roan Admiraal, Sander Aarten, Emiel Brinkhuis