Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum weer koploper na winst tegen WHC

Zwolle – Berkum heeft de ‘kraker’ tegen WHC met 3-2 gewonnen en pakte daarmee de koppositie in de 1e Klasse D terug. De Zwollenaren kwamen twee keer op achterstand, maar vochten zich knap terug en stapten uiteindelijk verdiend als winnaar van het veld.

“We hebben veerkracht en beleving getoond vandaag,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra..”Ik ben dik tevreden over mijn ploeg, we zijn op een mooie manier terug aan kop gekomen.” Zijn collega Wiljan Mossing Holsteyn constateerde dat zijn ploeg het goed deed, maar uiteindelijk toch tekort kwam. “Berkum was individueel over de hele linie vaardiger. Door fouten en verkeerde keuzes kwamen we van 1-2 op 3-2.”

Domper

De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen Berkum al een forse domper te verwerken kreeg. Jonathan van Marle ontsnapte over links aan de buitenspelval en zijn voorzet leverde een niet te missen kans op voor Carlos Lopes Macedo: 0-1. In de 25e minuut leken de bezoekers zelfs verder afstand te nemen toen Vincent Oosterkamp een vrije trap fraai langs het Zwolse muurtje krulde, maar Berkum-doelman Dominic van Hoof tikte de bal met zijn vingertoppen uit de benedenhoek. Tien minuten later kwam de thuisclub goed terug. Johnsen Bacuna leek te stranden in het Wezeper strafschopgebied maar goochelde zich toch vrij en bereikte collega-spits Chris van der Meulen. Die wist wel raad met die mogelijkheid en schoot de 1-1 binnen.

Vlak voor rust ging Berkum echter verdedigend in de fout, waardoor Jelle Post alleen op het Zwolse doel af kon. Toen hij de bal tussen de benen van keeper Van Hoof door tikte betekende dat opnieuw een achterstand voor de thuisclub: 1-2. Berkum knokte zich echter opnieuw knap terug, want in blessuretijd van het eerste bedrijf kopte de veel te vrij gelaten verdediger Jason Huisman uit een corner alsnog de 2-2 binnen.

Fraaie actie

Na rust drukte Berkum meer zijn stempel op de wedstrijd. Chris van der Meulen zag al direct een hard schot net over vliegen en even later moest keeper Jasper Kuiper al zijn talenten aanspreken bij een inzet van Youp Kok. Na krap een uur kwam de verdiende voorsprong echter toch. Bacuna, aangespeeld door Ruud Wellenberg, stuurde zijn tegenstander fraai het bos in en schoot schitterend de 3-2 op het scorebord.

WHC liet daarna enkele kansen liggen om weer langszij te komen, maar Berkum verzuimde aan de andere kant om verder weg te lopen. Toen Berkum, na de tweede gele kaart voor Jorben Nieuwenhuis, de laatste zes minuten met 10 man verder moest probeerde WHC met een slotoffensief nog een punt uit het vuur te slepen, maar verder dan direct geretourneerde lange halen kwamen de Veluwenaren niet. Omdat ook concurrent Bennekom deze dag punten liet liggen betekende dat Berkum in 1D nu een klein gaatje heeft geslagen ten opzichte van de achtervolgers.

Berkum-WHC 3-2 (2-2)

Scheidsrechter: René Wijma

Doelpunten: 14. Carlos Lopes Macedo (0-1), 36. Chris van der Meulen (1-1), 41. Jelle Post (1-2), 45+1. Jason Huisman (2-2), 57. Johnsen Bacuna (3-2)
Gele kaarten: Dennis Horstman (Berkum), Carlos Lopes Macedo (WHC)
Rode kaart: Jorben Nieuwenhuis (Berkum, 2 x geel)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen (82. Frank Hoolsema), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (67. Jeroen van Brummen), Youp Kok (72. Ricardo Kuijer)

Opstelling WHC: Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Taco Reijnen, Vincent Oosterkamp, Jasper van der Stouw, Robert Schonewille, Jonathan van Marle, Carlos Lopes Macedo, Patrick Fijn (80. Özhan Kardag), Mitchel Dijkhof, Jelle Post (87. Mark van Petersen)