Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum voor zware klus naar Staphorst

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Staphorst, waar de Zwollenaren het eigenlijk altijd moeilijk hebben gehad. De thuisclub maakte het ook eredivisionist PEC Zwolle deze week in het bekertoernooi bijzonder lastig en liet daarmee nog eens zien hoe sterk de ploeg van trainer Dennis van Toor in eigen huis is.

“We hebben het daar eerder vaak zwaar gehad, dus het wordt tijd om dat nu eens te veranderen,” kijkt Berkum-spits Johnsen Bacuna strijdlustig vooruit. “Het zijn daar altijd mooie en sfeervolle wedstrijden, ook door het fanatieke publiek. Wij zijn weer compleet en we hebben er vertrouwen in, dus we zijn klaar voor Staphorst!”

Versterkingen

Staphorst eindigde vorig seizoen als vijfde in de Hoofdklasse B en haalde daarna de nodige versterkingen, waaronder verdediger Jordi Lemmens die van Berkum overkwam. De ploeg startte de nieuwe competitie met drie remises, maar afgelopen zaterdag had Van Toor de juiste formule gevonden en werd WHC met 4-1 over de knie gelegd. Vóór rust werd er niet gescoord, maar direct na de hervatting zorgde Ferdi ter Avest voor 1-0 en toen de thuisclub daarna meer ruimte kreeg was het hek van de dam. Na iets meer dan een uur sloeg Staphorst drie keer binnen acht minuten toe met twee treffers van Martin van ’t Ende en één van Mike Reuvers. Dat WHC in de voorlaatste minuut nog tegen scoorde was enkel voor de statistieken van belang.

In de bekerwedstrijd die Staphorst daarna op woensdag speelde tegen PEC Zwolle trok de thuisclub weliswaar met 0-1 aan het kortste eind, maar de eredivisionist kroop daarbij door het oog van de naald. Binnen acht minuten viel de openingsgoal door een van richting veranderd schot, maar daarna kreeg Staphorst heel wat kansen op de gelijkmaker die ook verdiend zou zijn geweest. “We hadden PEC Zwolle echt pijn kunnen doen. Nee, móeten,” aldus Staphorst-trainer Van Toor tegen De Stentor.

Tegenvallend

Berkum had afgelopen week een ronduit tegenvallende ‘generale repetitie’, door op eigen terrein met liefst 1-4 onderuit te gaan tegen Sparta Nijkerk. De Zwollenaren hadden geen passend weerwoord op de rappe aanvallers van Sparta, die de Berkum-defensie keer op keer uit elkaar speelden. Sparta kwam na een kwartiertje op voorsprong, maar Berkum-vleugelspits Michel van Aggele trok dat even later recht. Nog vóór rust kwamen de bezoekers echter op 1-3 en was het duel al haast beslist. Berkum kreeg in het tweede bedrijf wel wat meer ruimte maar slaagde er niet in om Sparta in de problemen te brengen en toen uitblinker Janic Makizodila met zijn derde doelpunt van de middag voor 1-4 zorgde was het pleit definitief beslecht.

Door die nederlaag, de eerste voor Berkum in het nog prille seizoen, zakte de ploeg van trainer Raymond Schuurman naar een negende plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B. Staphorst daarentegen klom naar een vijfde plek, al bedraagt hun voorsprong op Berkum maar één puntje.

De wedstrijd Staphorst-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Marco Oosting uit Niekerk, die op Sportpark Het Noorderslag aan de Parallelweg om 14.30 uur af laat trappen.