Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum verrast koploper SDC Putten

Zwolle – Berkum heeft bij SDC Putten met 1-2 gewonnen en onttroonde de Veluwenaren daardoor als gedeeld koploper in de Hoofdklasse B. Bovendien boorde Berkum daarmee de thuisclub de kans op de eerste periodetitel door de neus.
“We waren heel stabiel, misschien was dit wel onze beste wedstrijd tot nu toe,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “We dwongen Putten tot keuzes en daar hadden ze moeite mee.” Coach Cesco Agterberg van SDC Putten zag dat zijn ploeg niet slecht speelde maar te veel moeite had met het creëren van kansen. “In de tweede helft raakten we het kwijt en speelden we Berkum in de kaart.”

Visitekaartje

SDC Putten gaf al na enkele minuten na een corner zijn visitekaartje af met een kiezelhard schot, dat echter door Johnsen Bacuna van de doellijn werd gehaald. Vervolgens ging de strijd lange tijd redelijk gelijk op, zonder dat beide ploegen echt grote kansen konden creëren. Na krap een half uur werd de bal uit een vrije trap voor Berkum door Jonathan van Marle goed terug gekopt op Marc van der Meulen, die de bezoekers, ook al koppend, op 0-1 zette. Daar konden de Zwollenaren echter maar een paar minuten van genieten. Berkum-keeper Huib Veurink pareerde in de 32e minuut een harde inzet maar uit de rebound sloeg Jordy van Selm alsnog toe: 1-1. Vlak voor rust kreeg Bacuna een flinke kans toen hij voor het Puttense doel de hoek voor het uitkiezen had, maar keeper Martin van Barneveld tikte de inzet weg.

Direct na de hervatting knalde Jurian van den Brink van dichtbij hoog over het Berkum-doel en even later zag Berkum een goede kans in rook opgaan toen er bij een snelle uitval niet goed terug werd gelegd. De Zwollenaren kwamen steeds beter in het spel, combineerden bij vlagen prima en hielden de verdediging goed gesloten. Met nog een minuut of 20 te gaan namen de bezoekers zelfs de leiding. Thom Kooke, na rust in het veld gekomen, leek zich vast te lopen in het Puttense strafschopgebied maar na goed doorzetten tegen de mistastende Veluwse defensie kon hij alsnog de 1-2 binnen werken.

Stormloop

Dat was het sein voor een Puttense stormloop, maar de Zwolse verdediging hield goed stand. Zeven minuten voor het slot volgde, na een knappe rush van Yannis Karafillakis, een hard schot van Jurian van den Brink maar Berkum-doelman Veurink redde fraai. Uit de daarop gegeven corner ontstond er chaos voor het Zwolse doel, maar geen enkele Putten-speler wist de bal binnen te krijgen. In de slotfase lieten Bacuna en Michel van Aggele zelfs nog kansen liggen om de marge voor Berkum te vergroten, maar de bezoekers waren ook met de 1-2 eindstand meer dan tevreden.
Door die knappe overwinning, de derde op rij, is Berkum weer een plek opgeschoven op de ranglijst. De ploeg van trainer Hoekstra staat nu zevende, met evenveel punten als de nummers vijf en zes maar met een wat minder gunstig doelsaldo.

Berkum komt volgende week niet in actie voor de competitie, maar speelt donderdag al bij zondageersteklasser Heino in de eerste ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost.