SportVoetbal

Berkum verdiend langs Genemuiden

Zwolle – Berkum heeft zaterdag in de eerste wedstrijd van het seizoen 2019-2020 met 1-0 gewonnen van SC Genemuiden. Berkum kwam snel op voorsprong en deelde de lakens uit in de openingsfase. De bezoekers veerden daarna op maar creëerden weinig echt uitgespeelde kansen, zodat de winst voor de Zwollenaren uiteindelijk verdiend was.

“In de eerste 35 minuten waren wij de bovenliggende partij. Genemuiden kwam er daarna beter in, maar wij legden ze op het middenveld aan banden en dan stap je als winnaar van het veld,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach René van der Weij van Genemuiden was ontevreden over de inzet van zijn ploeg. “Als het zo lang 1-0 blijft moet je er alles aan doen, maar de echte wil om te winnen heb ik gemist.”

Kans

Berkum kreeg al na een minuut een kans maar spits Jonathan van Marle stuitte op de sterk spelende Genemuiden-keeper Patrick Jansen. Even later leek een schot van Kay Velda aan de andere kant gevaar op te leveren, maar Berkum-doelman Huib Veurink kreeg nog net een hand onder de inzet. Na iets meer dan 10 minuten opende de thuisclub alsnog de score. Na een gemakkelijk weggegeven corner ontstond er chaos voor het doel van de gasten, die er niet in slaagden opruiming te houden. Uiteindelijk belandde de bal bij Michel van Aggele die met een niet fraai ogende maar wel zeer waardevolle ‘frommelgoal’ voor 1-0 zorgde.

Van Aggele kwam er daarna diverse keren goed door op rechts, maar zag dat zijn voorzetten niet werden afgemaakt, zodat Berkum de marge niet verder kon vergroten. Vlak voor rust ging Genemuiden meer druk zetten, maar de bezoekers kwamen niet verder dan een schot van Kavak dat over ging.

Dadendrang

Ook na de hervatting toonden de bezoekers meer dadendrang dan in de eerste helft, maar de ploeg werd nog het dreigendst in ‘klutssituaties’ en die liepen goed af voor de Zwollenaren. Kavak leek een kwartier voor tijd te gaan scoren maar schoot naast en ook Jur van Dalfsen liet een mogelijkheid liggen om zijn ploeg langszij te brengen.

Toen Genemuiden tegen het slot één op één ging spelen was Berkum nog het dichtst bij een doelpunt. Ver in blessuretijd speelde Jonathan van Marle collega-spits Chris van der Meulen fraai vrij, maar de Zwolse linksbuiten wist dat niet te benutten.

“We hadden het in de eindfase af moeten maken, maar we hebben heel weinig weggegeven. Onze voorbereiding was rommelig, met veel geblesseerden, dus ik ben enorm blij met dit resultaat,” liet Berkum-trainer Hoekstra weten.