KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Berkum verder in de nesten bij SDVB

Zwolle – Berkum heeft zich verder in de nesten gewerkt door met 3-1 te verliezen bij ‘medestaartclub’ SDV Barneveld. De Zwollenaren begonnen goed maar gaven daarna het heft weer uit handen en stonden de tegengoals te gemakkelijk toe.

“Ik vond dat wij voetballend het grootste deel van de wedstrijd beter waren, maar we krijgen de doelpunten veel te makkelijk tegen en we scoren te moeilijk,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. Zijn collega Bart Schreuder van SDV Barneveld zag dat zijn ploeg veel inzet toonde. “Dit was qua voetbal onze minste wedstrijd, maar we hebben er alle energie in gelegd en geknokt voor elke meter.”

Druk

Berkum startte goed en zette direct hoog druk, waarbij Giorney Rojer al na enkele minuten strak voorzette maar Martijn Brakke voor het doel nét tekort zag komen. Ook daarna had Brakke met enkele kansrijk ogende kopballen geen succes, terwijl aan de andere kant Kevin Greeven en Roy Bronkhorst mogelijkheden lieten liggen. In de 39e minuut ging het mis voor de Zwollenaren. De bal werd vanaf links voor geslingerd en Greeven, zo’n beetje de kleinste man bij SDVB, kon veel te vrij de 1-0 binnen koppen.

Een kwartier na rust kwam Berkum langszij, al kwam daar het nodige geluk bij kijken. Uit een afgeslagen corner kwam de bal bij Rojer, die van buiten het strafschopgebied uithaalde. De Zwolse spits zag dat zijn inzet van richting werd veranderd en zo onhoudbaar in het Barneveldse doel vloog: 1-1. Daar konden de bezoekers echter maar drie minuten van genieten, waarbij de Zwolse defensie er opnieuw niet goed uitzag. De bal werd niet adequaat opgeruimd en zo kreeg Bronkhorst de gelegenheid om de 2-1 binnen te werken.

Breekijzer

Berkum probeerde de bakens te verzetten door enkele offensieve wissels en laatste man Robert Talens werd als breekijzer in de punt van de aanval gezet. Dat leverde wel enkele kansen op, maar vleugelspits Ivar Nijboer hield aan een harde knal niet meer dan een corner over en Talens vuurde net over het SDVB-doel. De thuisclub bleef verder goed op de been en Berkum-keeper Huib Veurink moest enkele malen in actie komen bij inzetten van Stijn van Wolfswinkel en Zakaria El Biyar om de achterstand niet groter te laten worden. In blessuretijd moest de Zwolse sluitpost echter alsnog capituleren. Nadat een bal vanaf de SDVB-helft naar voren werd geroeid vloog Greeven op de Berkum-goal af. Keeper Veurink zag het gevaar en kwam uit, maar Greeven was er net iets eerder bij en stuurde de bal van flinke afstand met een boog in het verlaten Zwolse doel: 3-1.

Daarmee is Berkum op de laatste plek in de 4e Divisie B blijven staan, met slechts één punt uit vijf duels. De Zwollenaren zullen in de komende weken dus alle zeilen bij moeten zetten om die dramatische start van het seizoen om te buigen.

SDV Barneveld-Berkum, 24 september 2022

Eindstand: 3-1 (1-0)

Scheidsrechter: Jorg Ordelmans
Doelpunten: 39. Kevin Greeven (1-0), 60. Giorney Rojer (1-1), 63. Roy Bronkhorst (2-1), 90+2. Kevin Greeven (3-1)
Gele kaarten: Frank van der Burg (Berkum), Roy Bronkhorst (SDV Barneveld)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Jorben Nieuwenhuis, Robert Talens, Frank van der Burg, Marc van der Meulen, Mike van Ekeren (73. Boaz Rahajaan), Björn Bakker, Lars van Gerner (58. Dennis Horstman), Martijn Brakke (64. Finn van Kommer), Giorney Rojer (64. Twan Knul), Ivar Nijboer

Opstelling SDV Barneveld: Ruben van de Streek, Timo Schefczyk, Milan van Elten, Edwin Aben (90+2. Maikel Jansen), Roy Bronkhorst, Zakaria El Biyar, Rico Kuijt, Rob Knul, Shan Biwott (69. Stijn van Wolfswinkel), Kevin Greeven, Finn Kluiver