KabelkrantNieuws uit ZwolleVoetbal

Berkum thuis tegen opgeveerd SDC Putten

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen SDC Putten, dat dit seizoen in de Hoofdklasse B moeizaam opende maar daarna behoorlijk is opgekrabbeld. Ook de Zwolse gastheer startte beneden de verwachtingen maar heeft volop vertrouwen getankt door de ruime zege van afgelopen week.
“SDC Putten begon slecht maar ze hebben de opgaande lijn te pakken, dus we krijgen een lastige middag. Maar wij hebben natuurlijk ook een hartstikke goede opsteker gekregen door onze wedstrijd van vorige week. Samen met onze goede oefencampagne geeft dat veel vertrouwen,” constateert Berkum-spits Martijn Brakke, die terug aan het komen is van een zeer langdurige blessure.

Wind in de zeilen

SDC had lang nodig om vaste voet onder de grond te krijgen, want de Puttense ploeg eindigde in de eerste periode als één na laatste. Vanaf half november kreeg de formatie van trainer Mark Bakker de wind echter in de zeilen en werden er punten gepakt: van de laatste vier competitieduels werden er drie gewonnen.
Ook vorige week was de winst voor de Veluwenaren toen Flevo Boys met 4-1 aan de kant werd gezet. SDC kwam al in de 5e minuut op voorsprong via Bart Posthouwer, die uit een corner de 1-0 binnen tikte. Flevo Boys kwam echter snel terug toen SDC-keeper Joar Terpstra te ver voor zijn doel stond en de bal van grote afstand binnen werd geschoten: 1-1. Net toen de thuisclub de grip op het duel leek te verliezen zette Stein van Ark zijn ploeg kort voor rust met een stift op 2-1 en vlak na de hervatting liep SDC uit naar 3-1 door Rik Vermey. Toen Flevo Boys door een dubbele gele kaart met 10 man verder moest leken de punten voor SDC in de knip, maar het duurde nog tot een minuut of vijf voor tijd voordat Wilbert Wessels de strijd definitief besliste: 4-1.

Uit de startblokken

Berkum was voor de winterstop aan het sukkelen maar herstelde in de oefenduels, met onder meer een 3-0 winst tegen derdedivisionist Staphorst. Afgelopen zaterdag schoot de ploeg van trainer Arno Hoekstra uit de startblokken door met 6-0 gehakt te maken van ONS Sneek. Binnen een half uur was het al 4-0 door goals van Johnsen Bacuna, Chris van der Meulen en Julian de Ruiter, die twee maal scoorde. Via een penalty van Marc van der Meulen werd het nog vóór rust 5-0 en leken dubbele cijfers haalbaar. In de tweede helft namen de Zwollenaren echter gas terug en bleef het bij 6-0 via, opnieuw, een strafschop van Marc van der Meulen. Martijn Brakke maakte voor het eerst sinds september weer competitieminuten en leek dat ook te bekronen met een doelpunt, maar dat werd onterecht afgekeurd door de arbitrage. Toch is de Berkum-aanvaller niet ontevreden. “Ik ben op de weg terug, ik ben blij dat ik er weer sta. We zijn er nog lang niet, maar daar werken we iedere week met zijn allen aan.”

SDC is na de goede reeks van de laatste tijd opgerukt naar een negende plaats op de ranglijst. Berkum staat nu 12e maar heeft slechts drie punten minder én een wedstrijd minder gespeeld dan de Puttenaren. Voor de thuisclub is het dus zaak om de goede lijn van de afgelopen weken door te trekken. De wedstrijd Berkum-SDC Putten staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.