Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum speelt gelijk tegen Zuidvogels

Verslag Berkum-Zuidvogels 24 maart 2018

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein met 2-2 gelijk gespeeld tegen Zuidvogels en lijkt daardoor voorlopig even af te haken in de strijd om de titel van de Hoofdklasse B. De Zwollenaren gaven twee keer een voorsprong uit handen, maar gezien de krachtsverhoudingen was de remise een terechte uitslag.

“We kwamen twee keer voor, maar dat was vandaag niet genoeg,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Vooral na rust was het te onrustig en in bepaalde fases maakten we de verkeerde keuzes.” Zijn collega Juan Fernandez Coto van Zuidvogels was trots op de manier waarop zijn ploeg zich terug had geknokt. “We hebben veerkracht getoond. Wij geloven er in en dat blijven we ook doen.”

Forse kansen

Zuidvogels kwam uitstekend uit de startblokken en dat leverde al direct twee forse kansen op voor centrumspits Niels van der Zaal. Al na een minuut dook hij helemaal vrij op voor het Berkum-doel, maar bracht keeper Dominic van Hoof redding. Kort daarop draaide Van der Zaal goed weg bij zijn tegenstander, maar ditmaal ging zijn schot net naast. Berkum leek het moeilijk te gaan krijgen maar sloeg toch al snel terug. Na wanorde in de Zuidvogels-defensie, waar men er niet in slaagde opruiming te houden, kwam de bal bij Chris van der Meulen die van dichtbij de 1-0 binnen tikte.
Berkum nam daarna het heft in handen maar slaagde er niet in om de voorsprong uit te breiden. Zuidvogels-doelman Frank Mol speelde een belangrijke rol met een aantal prima reddingen, waarbij hij Van der Meulen en Johnsen Bacuna het scoren belette. Vlak vóór rust tikte de Huizense sluitpost een fraaie vrije trap van Mark Bloemendaal net onder de lat weg, zodat het bij één doelpunt verschil bleef.

Langs de muur

Al snel na rust kon Steve Promes vrij door het centrum naar het Berkum-doel maar in riante positie schoot hij naast. Toen hij enkele minuten later, net buiten het Zwolse strafschopgebied, een vrije trap mocht nemen deed hij het beter door de bal langs de Berkum-muur in de hoek achter keeper Van Hoof te krullen: 1-1. In een wat rommelige fase van de wedstrijd had de thuisclub pech toen een vrije trap van Jordi Lemmens via de lat over ketste, maar 10 minuten voor het slot nam Berkum opnieuw afstand. Na een uitstekende kaats van Youp Kok kon Bacuna van rechts voorzetten, waarna Björn Bakker de bal nog nét binnen kon glijden: 2-1.

Wie dacht dat de punten voor de thuisclub binnen waren had buiten de gedreven bezoekers gerekend. Zuidvogels zette opnieuw aan en kwam binnen vijf minuten weer langszij. Na een corner caramboleerde de bal in de Berkum-doelmond en uiteindelijk stond invaller Jaap Jong op de goede plek om de 2-2 binnen te werken. In de slotminuten leek Kok bij een uitbraak nog een goede kans te krijgen en werd een kopbal van Jason Huisman van de Zuidvogels-doellijn gehaald, maar bleef het wél bij een remise en hielden de bezoekers dus een verdiend punt aan de wedstrijd over.

Daarmee is Berkum een positie gezakt naar de vierde plaats in de Hoofdklasse B. De achterstand op koploper Eemdijk, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld, bedraagt nu zes punten, zodat Berkum de kansen in de titelstrijd even niet meer in eigen hand heeft. Beslist is er echter nog niets in deze spannende competitie!

Berkum-Zuidvogels, 24 maart 2018

Eindstand: 2-2 (1-0)
Scheidsrechter: Gerrit Fikkert
Doelpunten: 12. Chris van der Meulen (1-0), 53. Steve Promes (1-1), 81. Björn Bakker (2-1), 86. Jaap Jong (2-2)
Gele kaart: Richard Gooijer (Zuidvogels)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jason Huisman, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Marc van der Meulen, Hoeseb Yakob, Björn Bakker, Ruud Wellenberg (81. Frank Hoolsema), Mark Bloemendaal (61. Youp Kok), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna
Opstelling Zuidvogels: Frank Mol, Tim Horsmeier, Ivo de Heus, Jorik van Ruiswijk, Hidde van Erkel, Ricardo Tat, Niels van der Zaal (67. Jaap Jong), Jermain Heldoorn (77. Stephan Campbell), Richard Gooijer, Terry Bóné, Steve Promes (90+1. Michel de Wit)