KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Berkum sneuvelt bij Volendam

Zwolle – Berkum 1 is bij RKAV Volendam met 4-2 onderuit gegaan in een wedstrijd waarin de Zwollenaren sterk begonnen en snel op voorsprong kwamen. Na de gelijkmaker bleek de prima spelende en gemakkelijk scorende thuisclub echter een maatje te groot en Berkum kwam er pas in de slotfase weer een beetje aan te pas.

“Volendam was af en toe gewoon te sterk,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. “We begonnen goed maar gaven de tegengoals wel erg ongelukkig weg en er ging ook nogal eens wat fout bij ons in de passing.”

Afstand

Berkum leek bijna vanaf de aftrap te gaan scoren toen Jorben Nieuwenhuis met een diagonale pass Johnsen Bacuna bereikte, maar de Zwolse aanvaller wist die kans niet te benutten. Nadat ook nog een schot op de lat van het Volendamse doel spatte namen de bezoekers na krap een kwartier wél afstand. Robert Schonewille onderschepte goed op het middenveld en stuurde Chris van der Meulen de diepte in, waarna de Berkum-linksbuiten met een bekeken lobje voor de 0-1 zorgde.

Daar bleek een steeds beter combinerend Volendam echter maar kort van onder de indruk, want even later moest Ivar Nijboer de bal al voor de Berkum-doellijn weghalen. Direct daarop kwam Volendam langszij toen de meegekomen back Stan Veerman knap de 1-1 binnen kopte en nog geen 10 minuten later nam de thuisclub een voorsprong. Berkum-keeper Stue Hendrikse kon toen in eerste instantie nog redden bij een schot van Pieter Kroon, maar bij de daarop volgende corner werd er slordig verdedigd zodat Kroon alsnog uit kon halen voor de 2-1.

Technisch beter

Na rust bleef Volendam de technisch betere en dreigender ploeg en dat betaalde zich in de 55e minuut uit. Nadat een vrije trap van Berkum rechtstreeks bij de tegenstander werd ingeleverd haalde Daan Steur van een meter of 20 uit, waarna de bal fraai en onhoudbaar in het Zwolse doel vloog: 3-1. Tien minuten later gaf Volendam opnieuw een oogstrelend visitekaartje af toen ook Dave Zwarthoed van buiten het strafschopgebied met een geweldig schot voor 4-1 zorgde. Keeper Stue Hendrikse zorgde er in die fase enkele keren voor dat de afstraffing voor de Zwollenaren niet nóg pijnlijker werd.

Pas tegen het slot slaagde Berkum er in weer voor wat dreiging te zorgen, maar Chris van der Meulen strandde op doelman Rick Heuvel en vijf minuten voor het slot leverde een kans van Bacuna niet meer op dan een corner. Een minuut later deed Berkum, na weer een hoekschop, wél wat terug toen Boeloerditi goed doorkopte en Frank van der Burg koppend de 4-2 op het scorebord bracht. In de laatste minuut was er opnieuw een flinke kans voor Bacuna, maar hij had nét iets te veel tijd nodig om die te verzilveren.

Door deze verdiende nederlaag is Berkum afgezakt naar een 12e plaats in de Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Arno Hoekstra zal dus volgende week in de thuiswedstrijd tegen Swift moeten proberen de aansluiting weer te vinden.

RKAV Volendam-Berkum, 18 september 2021
Eindstand: 4-2 (2-1)
Scheidsrechter: Fijke Hoogendijk
Doelpunten: 13. Chris van der Meulen (0-1), 18. Stan Veerman (1-1), 27. Pieter Kroon (2-1), 55. Daan Steur (3-1), 72. Dave Zwarthoed (4-1), 87. Frank van der Burg (4-2)
Gele kaarten: Johnsen Bacuna, Chris van der Meulen, Frank van der Burg (Berkum)
Opstelling Berkum: Stue Hendrikse, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Marc van der Meulen, Jorben Nieuwenhuis, Björn Bakker, Robert Schonewille (74. Roy van der Stouwe), Ivar Nijboer (69. Julian de Ruiter), Johnsen Bacuna, Chris van der Meulen, Bas van Wijnen (58. Boy Boeloerditi)
Opstelling RKAV Volendam: Rick Heuvel, Stan Veerman, Daan Steur, Stef Schokker, Azeddine Sout (60. Daan Ibrahim), Pieter Kroon, Jens Kras, Marco Speijk (82. Rens Veerman), Daan van Baarsen (82. Jesper Sijbrands), Dave Zwarthoed (81. Joey Tol), Iwan Tol (60. Maarten Woudenberg)