Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum met schrik vrij bij HZVV

Zwolle – Berkum heeft bij HZVV met 2-3 gewonnen maar ontsnapte daarbij maar nét aan puntverlies. De Zwollenaren gaven na rust een 0-2 voorsprong uit handen, kwamen daarna weer voor en zagen keeper Dominic van Hoof in blessuretijd een penalty stoppen. Berkum blijft door die nipte winst vierde in de Hoofdklasse B.

Als je met twee goals voor staat mag je dat natuurlijk nooit meer weggeven. Na de 1-2 kregen we het moeilijk. Dit is de eerste wedstrijd van dit seizoen waarin we echt geluk hebben gehad. Arno Hoekstra, Berkum-trainer

 

Balverlies

De eerste helft was lange tijd niet bijster aantrekkelijk, waarbij Berkum opvallend veel balverlies leed en HZVV voorin onmachtig was. Ook de Hoogeveense defensie overtuigde niet, maar de bezoekers verzuimden daar lange tijd van te profiteren. In het laatste kwartier voor rust kwamen de Zwollenaren iets beter in hun spel en toen werd er ook afstand genomen. In de 35e minuut kwam de bal via een goede combinatie van Jason Huisman en Chris van der Meulen bij Johnsen Bacuna. Diens inzet werd door Reza Hosseini van de lijn gekopt, maar de rebound was een prooi voor Youp Kok die de 0-1 binnen knalde. Minuten later werd Bacuna door Kok de diepte in gestuurd, waarop de Berkum-spits binnen het strafschopgebied werd getorpedeerd door Hosseini. Dat leverde een gele kaart én een penalty op, die onberispelijk binnen werd geschoten door Marc van der Meulen, zodat Berkum met een 0-2 voorsprong de rust in kon.

Aansluiting

Na de hervatting was er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers, maar na iets meer dan een uur kreeg HZVV alsnog aansluiting. Uit een afgeslagen corner kon Marlon Luchtenberg van enige afstand vuren, waarna hij de bal tussen een woud van benen door in het Berkum-doel zag eindigen: 1-2. Dat was het sein voor de Drenten om alles op de aanval te gooien. Met een kwartier te gaan, nét nadat Noah ten Brinke na een corner de bal van de HZVV-doellijn had gehaald, kwam de thuisclub langszij. Paul Bagura schoot snoeihard tegen de onderkant van de lat en hoewel heel Berkum protesteerde dat de bal vóór de doellijn terug was gestuit was de arbitrage resoluut: 2-2.

In de rommelige slotfase sloeg Berkum echter opnieuw toe toen de goed ingevallen Frank Hoolsema de bal op links bij Chris van der Meulen afleverde. De Zwolse topscorer ontdeed zich knap van zijn bewakers en werkte uit een onmogelijke hoek, al of niet met hulp van de tegenstander, de 2-3 achter HZVV-keeper Hidde Streutker. HZVV moest een minuut of vijf voor het slot met 10 man verder toen Alex Zomer een directe rode kaart oogstte, maar bleef aandringen. Dat leek in blessuretijd te worden beloond toen Jos Fidom in het Zwolse strafschopgebied werd gevloerd, maar de HZVV-spits nam de toegekende penalty zelf en dat bleek niet zo’n goed idee. Keeper Van Hoof kreeg in de benedenhoek knap een hand achter de bal en redde zo de punten voor Berkum.

HZVV-Berkum, 7 april 2018
Eindstand: 2-3 (0-2)
Scheidsrechter: Menno Kloet
Doelpunten: 35. Youp Kok (0-1), 39. Marc van der Meulen (0-2) (strafschop), 64. Marlon Luchtenberg (1-2), 75. Paul Bagura (2-2), 82. Chris van der Meulen (2-3)
Gele kaarten: Marc van der Meulen, Johnsen Bacuna (Berkum), Reza Hosseini, Alex Zomer (HZVV)
Rode kaart: Alex Zomer (HZVV)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Marc van der Meulen, Jason Huisman, Hoeseb Yakob (56. Thom Kooke), Ruud Wellenberg, Mark Bloemendaal (71. Frank Hoolsema), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Youp Kok
Opstelling HZVV: Hidde Streutker, Erwin Breukelman, Yannick Manusiwa (46. Yoran Popovic), Arjan Akkerman, Kelly João, Marlon Luchtenberg, Reza Hosseini, Jan Hup (56. Paul Bagura), Alex Zomer, Lorenzo Valente (70. Noah ten Brinke), Jos Fidom

Gerelateerde artikelen

Back to top button