Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum overrompelt Staphorst

Zwolle – Berkum heeft in de streekderby bij Staphorst met liefst 2-5 uitgehaald, waarbij de thuisclub vooral voor rust alle hoeken van het veld kreeg te zien. Daarna namen de Zwollenaren wat gas terug, maar de zege kwam geen moment in gevaar. Daarmee leed Staphorst voor de eerste keer in meer dan een jaar een thuisnederlaag.

“In de eerste 25 minuten klopte bijna alles bij ons. We waren heel scherp, ook in de afronding,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. Zijn collega Paul Weerman van Staphorst zag dat zijn ploeg bij vlagen volledig was weggespeeld. ‘Eén of twee keer per jaar heb je zo’n wedstrijd. Van de eerste tot de 90e minuut hebben we niets gebracht. We waren niet zorgvuldig aan de bal en dan speel je Berkum compleet in de kaart. Ze waren op alle fronten het betere team.”

tekst gaat verder onder de foto

Furieus

Berkum startte furieus en voor de thuisclub ook maar iets terug kon doen kwamen de gasten al op voorsprong. In de derde minuut veroverde linksbuiten Michel van Aggele de bal en bediende hij Jonathan van Marle. Die leek vallend te gaan missen, maar herstelde zich goed en mikte fraai in de bovenhoek: 0-1. Slechts enkele minuten later volgde een oogstrelende combinatie tussen Björn Bakker en Johnsen Bacuna die tot de 0-2 leidde en nauwelijks 10 minuten daarna vergrootte Berkum de marge opnieuw. De sterk spelende Bacuna liet zijn tegenstander weer eens zijn hakken zien en gaf voor op Van Marle. Diens inzet belandde op de paal, maar uit de rebound maakte Thom Kooke er alsnog 0-3 van. Daarmee was het leed voor de thuisclub nog niet geleden, want in de 25e minuut liep Bacuna de Staphorst-defensie er opnieuw volledig uit en hij maakte het karwei af met een fraaie knal: 0-4.

Pas tegen het slot van het eerste bedrijf kwam het volledig overrompelde Staphorst wat meer terug. Berkum-keeper Huib Veurink tikte eerst een afstandsschot knap uit de hoek, maar in de 44e minuut kwam de thuisclub toch wat naderbij. Na een corner kreeg de meegekomen Dirk Muis te veel ruimte, waardoor de lange Staphorst-verdediger de 1-4 binnen kon koppen.

Terugspeelbal

Na rust zette Staphorst-trainer Weerman zijn ploeg wat anders neer, maar echt lekker kwam de thuisclub er ook toen niet in. Staphorst-keeper René Oosterhof moest al direct in actie komen toen Bacuna een terugspeelbal onderschepte en na een goede actie van, opnieuw, Bacuna tikte Van Marle de bal net naast het Staphorster doel. Aan de andere kant zorgden Pascal Mulder en Stan Haanstra met enkele strakke voorzetten voor gevaar, maar spits Martijn Brakke wist die niet te verzilveren.

Vijf minuten voor het slot voerde Berkum de score nog verder op toen aanvoerder Marc van der Meulen, die bijzonder sterk op dreef was deze middag, uit een corner raak kopte: 1-5. Marlon Luchtenberg bracht zijn ploeg twee minuten later met een fraai schot nog wel terug tot 2-5, maar dat maakte de ontgoocheling bij de thuisclub er nauwelijks minder op.

Staphorst-Berkum, 7 september 2019
Eindstand: 2-5 (1-4)
Scheidsrechter: Marcel Roeleveld
Doelpunten: 3. Jonathan van Marle (0-1), 7. Johnsen Bacuna (0-2), 19. Thom Kooke (0-3), 24. Bacuna (0-4), 44. Dirk Muis (1-4), 85. Marc van der Meulen (1-5), 87. Marlon Luchtenberg (2-5),
Gele kaarten: Kelvin Groothand (Berkum), Dirk Muis (Staphorst)
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Rico Wolven, Dennis Horstman, Jorben Nieuwenhuis (82. Jordi Lemmens), Marc van der Meulen, Jason Huisman, Björn Bakker, Thom Kooke (72. Kelvin Groothand), Michel van Aggele (76. Silvan Kersbergen), Jonathan van Marle, Johnsen Bacuna,
Opstelling Staphorst: René Oosterhof, Ewald Koster (73. Ruben Kin), Dirk Muis, Reinier Crediet (46. Rémon Kroes), Martin van ’t Ende, Stan Haanstra, Martijn Brakke, Marlon Luchtenberg, Pascal Mulder, Justin Benjamins (64. Johnny de Vries), Mike Reuvers