Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum ontvangt opgeveerd CSV Apeldoorn

Zwolle – Koploper Berkum speelt zaterdag thuis tegen CSV Apeldoorn, dat aarzelend startte in de Hoofdklasse B maar de laatste weken een opmerkelijk herstel heeft laten zien.

“Dat CSV slecht is begonnen zegt me niet zo veel, dat kan iedereen gebeuren. Ze hebben gewoon een goede ploeg, dus we moeten de focus er echt op houden,” kijkt Berkum-middenvelder Jason Huisman vooruit. “Wij zijn prachtig gestart, maar we moeten met beide benen op de grond blijven en elke week weer volle bak gaan.”

Districtsbeker

CSV deed vorig seizoen het hele jaar mee om de prijzen in de Hoofdklasse B en eindigde uiteindelijk als vierde. De nacompetitie bracht niet het gehoopte succes, maar de Apeldoorners pakten wél de Districtsbeker Oost zodat de jaargang zeker geslaagd was. Na de nodige wisselingen in de selectie, waarbij topscorer Richard van Schooten naar Spakenburg vertrok, had CSV in het nieuwe seizoen tijd nodig om weer te wennen want uit de eerste drie competitieduels werd maar één puntje gehaald. Vorige week liet de ploeg van de nieuwe trainer Jürgen Schefczyk, die het Berkum vorig seizoen met Bennekom knap lastig maakte, echter zien dat het weer begint te lopen. In de midweekse KNVB-bekerwedstrijd tegen eredivisionist Willem II werd met 2-4 verloren en dat was een meer dan verdienstelijk resultaat.

Dat gaf kennelijk vertrouwen, want afgelopen zaterdag bliezen de Apeldoorners streekgenoot NSC Nijkerk met liefst 0-5 van het veld. Al na 25 seconden kopte Sander Krijns de 0-1 binnen en 20 minuten later zorgde Maarten Boeve, ook al met een kopbal, voor 0-2. Toen Jamarro Diks op slag van rust de 0-3 scoorde was het duel al beslist, maar CSV ging gewoon door. Ondanks een regen aan kansen duurde het tot de 67e minuut voordat Boeve opnieuw doel trof. Een kwartier voor tijd werd het ook nog 0-5 toen een ongelukkige NSC-verdediger de bal langs zijn eigen doelman gleed. “Het ging erg goed en gemakkelijk. We hebben laten zien dat we veel kunnen,” stelde assistent-trainer Patrick Patty van CSV na afloop vast.

Sterke debuutreeks

Berkum ging vorige week verder met de sterke reeks waarmee de Zwollenaren debuteerden in de Hoofdklasse B. Na een remise en twee winstpartijen werd nu Urk in Zwolle met 3-0 aan de kant gezet. Vóór rust bleven de bezoekers met wat moeite nog op de been maar in de tweede helft zakte de polderploeg door de hoeven. Tien minuten na de hervatting zette Berkum-spits Mark Bloemendaal zijn club met een fraai schot op 1-0 en even later verdubbelde Chris van der Meulen de voorsprong. Berkum liet nog een aantal riante kansen liggen, maar vlak voor tijd scoorde invaller Hoeseb Yakob alsnog het derde en meer dan verdiende doelpunt van de middag.

Promovendus Berkum heeft de wind de laatste weken dus flink in de zeilen, maar treft in CSV een opponent die het lek boven lijkt te hebben gekregen. De wedstrijd Berkum-CSV Apeldoorn wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Martijn Germs uit Wilnis, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button