Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum ontvangt opgejaagd Sparta

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Sparta Nijkerk, een ploeg die de hete adem van een aantal achtervolgers in de nek voelt. De Veluwse ploeg heeft de punten dus hard nodig en zal zeker geen gemakkelijke prooi worden.

Sparta heeft veel kwaliteit en wij hebben het vaak lastig tegen ze, dus we moeten beter met de kansen om gaan dan we in de uitwedstrijd bij hen en in de afgelopen weken hebben gedaan. Vorige week hebben wij slecht gespeeld, maar thuis moeten we nu wél kunnen winnen. Marc van der Meulen, Berkum-aanvoerder

Slechte start

Sparta Nijkerk eindigde vorig jaar op een verdienstelijke zevende plaats in de Hoofdklasse B maar startte dit seizoen slecht. Aan het einde van de eerste periode stonden de Nijkerkers op een 12e plek en daardoor vloog trainer Marco Roelofsen begin november de laan uit. Onder zijn opvolger Imdat Ilgüy doet Sparta het beter, maar veilig is de ploeg nog niet. Sparta staat weliswaar met een 10e plek op de ranglijst in de middenmoot maar weet dat enkele achtervolgers twee of zelfs drie wedstrijden minder hebben gespeeld en de Veluwenaren dus nog kunnen passeren.
Na een aardige serie, met drie keer winst en twee remises, ging Sparta afgelopen zaterdag op eigen terrein wat schlemielig met 0-2 onderuit tegen koploper SC Genemuiden. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, maar vlak na rust kwamen de Nijkerkers op achterstand. In de 67e minuut leek de thuisclub langszij te gaan komen via een strafschop, maar Frank Heus faalde vanaf de penaltystip en twee minuten later besliste Genemuiden het duel door de 0-2 binnen te tikken.

Teleurstellend

Berkum, dat in september door een vroege goal van Chris van der Meulen met 0-1 won bij Sparta Nijkerk, kijkt ook terug op een teleurstellende competitieronde. De Zwollenaren verloren afgelopen zaterdag met 1-0 bij een veel feller Urk, dat de bezoekers constant opjoeg en een flink aantal kansen creëerde. Mede door goed keeperswerk van Dominic van Hoof bleef het 90 minuten lang 0-0 en leek Berkum, dat aanvallend te weinig kon brengen, een punt binnen te halen. In de blessuretijd sloeg Urk echter alsnog toe en dat betekende de eerste nederlaag van de Zwollenaren na vijf winstpartijen op rij.
Doordat enkele concurrenten ook punten morsten staat Berkum desondanks nog steeds op een derde plek in de Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Arno Hoekstra heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld dan SC Genemuiden en Eemdijk, maar moet tegen Sparta de volle winst pakken om aansluiting bij de top te houden.
De wedstrijd Berkum-Sparta Nijkerk wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Colin Prooi uit Hellevoetsluis, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.