Sport

Berkum ontvangt middenmoter SDC Putten

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen SDC Putten, dat na wat wisselvallige resultaten in de middenmoot van de Hoofdklasse B is te vinden. De Veluwenaren hebben echter een goede selectie, die er op gebrand is de weg naar boven in te slaan.

“Elke ploeg in de hoofdklasse heeft natuurlijk kwaliteiten, maar wij hebben laten zien dat we tegen iedereen een goed resultaat kunnen halen,” vindt Berkum-keeper Dominic van Hoof. “We moeten niet naast onze schoenen gaan lopen, maar ook in deze wedstrijd gaan we weer vol voor de drie punten.”

Sander Duits terug

Putten eindigde vorig seizoen als achtste in de Hoofdklasse B en kreeg daarna met Michael van den Berg een nieuwe trainer. In de zomerstop vertrokken vijf spelers en kwamen er drie versterkingen over van andere clubs. De opvallendste ‘transfer’ was Sander Duits, die na 16 jaar profvoetbal terugkwam bij Putten, zijn oude club. De nu 34-jarige verdedigende middenvelder speelde vorig seizoen bij Go Ahead Eagles en kwam eerder ook uit voor Vitesse, De Graafschap, Omniworld en RKC Waalwijk.

In het nieuwe seizoen loopt het nog niet helemaal zoals gepland bij de Puttenaren, want van de zeven gespeelde duels werden er drie gewonnen en vier verloren. Vorige week ging de Veluwse ploeg met 4-0 onderuit bij het sterke Excelsior ’31. In de eerste helft ging het daar nog redelijk gelijk op, al kwam Putten goed weg toen Excelsior in de 25e minuut een penalty miste. Vlak voor rust werd het echter toch 1-0 en de 2-0 viel al vroeg in de tweede helft. Toen Excelsior vlak daarna voor de derde keer scoorde, na een mispeer in de SDC-verdediging, was de wedstrijd beslist. Dat het in de 67e minuut ook nog 4-0 werd maakte het nog wat zuurder. Putten staat daardoor op een 10e plaats en de afstand tot de gevarenzone bedraagt slechts drie punten. De ploeg heeft weliswaar nog een inhaalduel met laagvlieger Huizen tegoed, maar een overwinning zou zeer welkom zijn om meer lucht te krijgen.

Blunder afgestraft

Berkum presteerde vorige week uitstekend door bij de amateurtak van Ajax met 1-2 te winnen. Berkum kwam na krap 20 minuten op voorsprong toen Björn Bakker een blunder in de Amsterdamse defensie afstrafte, maar de Zwollenaren verzuimden in de eerste helft verder uit te lopen. Ajax kwam na rust beter uit de startblokken en nadat de thuisclub op gelijke hoogte kwam kreeg Ajax een aantal flinke kansen. Berkum bleef echter op de been en voetbalde zich onder de druk uit. Toen Jason Huisman in de 78e minuut uit een corner de 1-2 binnen kopte was de weerstand gebroken en kon Berkum de winst relatief eenvoudig over de streep trekken. Daardoor staan de Zwollenaren samen met Excelsior bovenaan de ranglijst van de Hoofdklasse B, waarbij Excelsior een beter doelsaldo heeft. Berkum heeft de wind dus in de zeilen, maar krijgt nu een opponent die de punten broodnodig heeft. De wedstrijd Berkum-SDC Putten wordt geleid door scheidsrechter Preston Henshuijs uit Amsterdam, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.