Nieuws uit ZwolleVoetbal

Berkum ontvangt geprikkeld Flevo Boys

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Flevo Boys, een tegenstander waar men niet helemaal tevreden is over de resultaten in de laatste weken. Berkum speelde lang niet slecht in de laatste duels, maar kan zeker niet achterover leunen.

“We zullen keihard moeten werken om een resultaat halen,” vindt Berkum-spits Yannick Kaluzi. “We moeten nóg scherper worden, voor- én achterin. Er moet een tandje bij, met maar één doel: drie punten pakken, want die hebben we hard nodig.”

Foto’s  © Peter Denekamp

Goede start

Flevo Boys, vorig seizoen via de nacompetitie gepromoveerd, startte goed in de Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Kevin Waalderbos bleef de eerste vijf duels ongeslagen maar werd daarna wisselvalliger, want in de volgende vijf werden maar vier punten gepakt. In de laatste competitiewedstrijd speelde Flevo Boys in eigen huis met 2-2 gelijk tegen WHC en daar was de thuisclub niet bepaald content mee. De Emmeloorders kwamen al na enkele minuten via Aran Nijboer voor, maar zagen WHC snel weer langszij komen. Toen Aron Strengholt kort voor rust voor 2-1 zorgde en dezelfde speler in de tweede helft een penalty mocht nemen leek de buit binnen, maar die vlieger ging niet op. De strafschop werd gestopt en tot overmaat van ramp maakte WHC een kwartier voor tijd opnieuw gelijk. “Ik vond het een hele slechte wedstrijd,” foeterde trainer Waalderbos tegen dagblad De Stentor.

Afgelopen zaterdag zal de oefenmeester niet echt vrolijker zijn geworden van de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Veno, want toen kwam Flevo Boys niet verder dan een magere 1-0 winst. Die voorsprong kwam in de 13e minuut op het scorebord door een penalty van Tim Rorije, die pas in tweede instantie raak kon schieten. De polderploeg ontsnapte kort voor rust, na een foute terugspeelbal van de keeper, toen Veno voor open doel niet verder kwam dan een inzet op de paal. In de tweede helft had Flevo Boys wel het overwicht maar gescoord werd er niet meer.

Rooskleuriger

Ook Berkum speelde gelijk in de laatste competitiewedstrijd en won in de strijd om de districtsbeker, maar de Zwollenaren kijken daar toch wat rooskleuriger op terug. Twee weken geleden speelde de ploeg van trainer Raymond Schuurman met 3-3 gelijk bij SC Genemuiden. Berkum kwam daar drie keer op voorsprong, maar gaf dat telkens weer uit handen en miste bovendien een penalty. Toch was het bij vlagen uitstekende aanvalsspel een opsteker voor de Zwollenaren, die de zaken achterin wél wat efficiënter moeten aanpakken.

Vorige week rolde Berkum in het districtsbekertoernooi derdeklasser Sportclub Teuge met 8-1 op, waarbij Yannick Kaluzi de helft van de Berkum-productie voor zijn rekening nam. Gezien het krachtsverschil tussen beide ploegen zegt die uitslag niet zo veel, maar de forse winst was goed voor het zelfvertrouwen bij de Zwollenaren. Berkum staat nu op de 10e plaats in de Hoofdklasse B, met drie punten achterstand op nummer zes Flevo Boys, en kan dit weekend dus goede zaken doen.

De wedstrijd Berkum-Flevo Boys wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Franklin Berg uit Rotterdam, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.