Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum ontvangt bedreigd DETO Twenterand

Zwolle – Berkum ontvangt zaterdag DETO Twenterand en kan dan een flinke stap zetten naar handhaving in de Hoofdklasse B. De tegenstander heeft de punten echter nóg harder nodig en liet bovendien eerder zien juist tegen Berkum toe te kunnen slaan.

“Bij DETO hebben wij, ook door het slechte veld, de kansen niet benut en door een zondagsschot liepen we daar tegen een zure nederlaag aan,” weet Berkum-middenvelder Björn Bakker. “Maar we hebben een goed gevoel overgehouden aan onze wedstrijd van vorige week. DETO zal waarschijnlijk weer inzakken, nul tegen is voor hen heilig, maar nu valt er voor ons op ons eigen veld wél wat te halen.”

Pijnlijk

Berkum ging in februari in Vriezenveen in een van beide kanten zéér matig inhaalduel pijnlijk met 1-0 onderuit tegen DETO. Kort na rust kreeg Kevin Aman daar alle tijd en ruimte om doeltreffend uit te halen en Berkum kreeg daarna nog wel kansen, maar slaagde er niet meer in om de tjokvolle DETO-defensie te ontmantelen.

Afgelopen zaterdag stapten de Zwollenaren, na twee zeperds in de competitie (2-4 tegen Excelsior ’31) en de beker (2-3 tegen Rohda Raalte), echter weer eens als winnaar van het veld. De ploeg van trainer Raymond Schuurman won in Emmeloord met 0-1 van directe concurrent Flevo Boys. Berkum gaf weinig ruimte weg en liet de tegenstander niet veel verder komen dan het zestienmetergebied. Toen er bij Flevo Boys na rust onthutsend zwak werd verdedigd was Johnsen Bacuna er als de kippen bij om dat te verzilveren: 0-1. Omdat bovendien alle concurrenten verloren klom Berkum twee plaatsen naar een negende plek op de ranglijst, maar de Zwollenaren hebben nog enkele punten nodig om definitief de veilige haven binnen te stomen.

Loodzwaar

DETO, vorig jaar via de nacompetitie gepromoveerd, verloor de laatste drie duels maar daar moet bij worden aangetekend dat de Tukkers een loodzwaar programma moesten afwerken. De ploeg van trainer Jos van der Veen ging namelijk onderuit tegen achtereenvolgens Excelsior 31, ACV en Urk en dat zijn allemaal ploegen die nog meedoen om de hoofdprijs. DETO ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Urk en het curieuze daarbij was dat alle goals in dat duel uit strafschoppen vielen. Urk kwam al na enkele minuten op 0-1 en toen het ruim een kwartier later 0-2 werd via een tweede penalty leken de kaarten al geschud. DETO gaf na rust echter meer gas en kreeg via een door Coplan Soumaoro benutte strafschop weer aansluiting: 1-2. De Vriezenveense ploeg slaagde er daarna echter niet meer in om Urk verder pijn te doen en bleef dus wéér met lege handen staan.

Afgelopen week kwam DETO niet in actie omdat het duel tegen de ook al bedreigde streekgenoot SVZW werd uitgesteld. Het werd er qua stand voor de Vriezenveense equipe niet rooskleuriger op omdat directe concurrent WHC won en DETO daarmee passeerde op de ranglijst. DETO staat nu op de 15e plaats, een directe degradatieplek, al hebben de Tukkers een wedstrijd minder op de teller dan WHC.

De wedstrijd tussen Berkum, dat bij winst bijna veilig is, en het naar punten snakkende DETO Twenterand wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Franklin Berg uit Rotterdam, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.