Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum omzeilt lastige klip OWIOS

Zwolle – Berkum heeft in de tweede ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost met 4-1 van tweedeklasser OWIOS gewonnen, maar had het zwaar nadat de Oldebroekers tot 2-1 terug kwamen. OWIOS liet kansen op de gelijkmaker liggen en de Zwolse hoofdklasser liep pas in de laatste minuten van het duel uit naar een uiteindelijk ruime winst.
“We hebben het onszelf te moeilijk gemaakt,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “Na de tegengoal van OWIOS was het veel te slordig bij ons.”

Buitenspeldoelpunt

OWIOS zette, na een fout in de Zwolse defensie, al in de openingsminuten Berkum-keeper Sil Fiddani aan het werk maar daarna kwamen de bezoekers tot de rust nauwelijks nog van de eigen helft af. Na een wegens buitenspel afgekeurd Berkum-doelpunt leek Jason Huisman in de 14e minuut voor de thuisclub te gaan scoren, maar zijn inzet belandde op de lat. Zo duurde het bijna een half uur voordat Berkum op voorsprong kwam. Een vrije trap op een meter of 30 van het OWIOS-doel werd door Jasper van der Stouw met een fraaie curve over de muur én doelman Jacco van Olst in de hoek gestuurd: 0-1. Daar bleef het tot de pauze bij en dat was een te magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De tweede helft was nog maar een minuut of zeven oud toen de opgestoomde Berkum-middenvelder Björn Bakker in het Oldebroekse strafschopgebied werd gevloerd en dat leverde een penalty op. Johnsen Bacuna liet keeper Van Olst kansloos en met een 2-0 tussenstand leek de klus al geklaard voor de Zwollenaren, maar dat pakte anders uit. Toen OWIOS in de 68e minuut een corner kon nemen leek de hoge voorzet een prooi voor Fiddani, maar de Berkum-sluitpost kreeg de bal niet klemvast. Invaller Mike van ’t Oever, die nog geen minuut binnen de lijnen stond, was er vervolgens als de kippen bij om de aansluitingstreffer binnen te schieten: 2-1.

Op jacht

De bezoekers roken bloed en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Daar was OWIOS ook een paar keer dichtbij, maar Berkum bleef op de been. Enkele minuten voor het slot viel de bevrijdende derde Berkum-treffer toen Bacuna de diepte in vloog en, ondanks een onreglementaire poging hem te achterhalen, de vrij voor het doel staande Chris van der Meulen kon bedienen: 3-1. In blessuretijd werd de marge zelfs nog groter toen Bacuna in het OWIOS-strafschopgebied onderuit werd gehaald. De daarop gegeven strafschop werd koeltjes ingeschoten door Jonathan van Marle, die zo voor de 4-1 eindstand zorgde.

Berkum-OWIOS, 10 december 2019, 2e ronde Districtsbeker Oost
Eindstand: 4-1 (1-0)
Scheidsrechter: Gerrit Beekman
Doelpunten: 26. Jasper van der Stouw (1-0), 53. Johnsen Bacuna (2-0) (strafschop), 68. Mike van ‘t Oever (2-1), 87. Chris van der Meulen (3-1), 90+1. Jonathan van Marle (4-1) (strafschop)
Gele/rode kaarten: geen
Opstelling Berkum: Sil Fiddani, Dennis Horstman, Patrick van der Veen (46. Jens Borger), Jasper van der Stouw, Björn Bakker (64. Roy van der Stouwe), Jason Huisman, Thom Kooke, Kelvin Groothand (64. Lex Heimerikx), Johnsen Bacuna, Chris van der Meulen, Jonathan van Marle
Opstelling OWIOS: Jacco van Olst, Arjan Boon, Robin Hop, Arjan Vorsselman (68. Mike van ’t Oever), Patrick Bastiaan (74. Niek Bultman), Marco Hoogland, David Maat (61. Corné Hamelink), Hendrik Uitslag, Bennie Veldhoen, Cornell Balk, Mike Bastiaan