Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum naar onberekenbaar DETO

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij DETO Twenterand, een ploeg die net als vorig seizoen niet geweldig meekomt in de Hoofdklasse B maar in het verleden juist tegen de Zwollenaren een bijzonder taaie tegenstander bleek te zijn.
“Het wordt geen ‘makkie’ en zeker niet op dat zware veld daar,” verwacht Berkum-middenvelder Björn Bakker. “Vorig jaar zijn we tegen DETO twee keer in het mes gelopen. Wij zullen daar waarschijnlijk het spel weer moeten maken, maar anders dan vorig jaar moeten we de kansen nu wél afmaken.”

Ontsnapt via nacompetitie

DETO redde vorig seizoen maar nét het vege lijf want de Vriezenveense selectie ontsnapte toen via de nacompetitie aan degradatie. Dat ze het dat jaar moeilijk hadden was niet aan Berkum te wijten, want dat verloor uit én thuis van de Tukkers. In Vriezenveen werd het 1-0 voor DETO en in Zwolle ging Berkum met 1-2 onderuit, waarbij de tweede DETO-goal pas in de allerlaatste minuut van het duel viel.

In het huidige seizoen draait DETO opnieuw niet naar wens en ook het tussentijds instappen van de ervaren trainer Hennie in ’t Hof, in een ver verleden ook werkzaam bij Berkum, zette nog niet echt zoden aan de dijk. De afgelopen weken lijkt er echter wat licht aan het eind van de tunnel te gloren. Na een knappe 3-2 winst tegen SDC Putten verloor DETO vorige week weliswaar met 4-2 bij het sterke ACV, maar de Tukkers lieten daar toch zien over veerkracht te beschikken. Bij rust leidde ACV met 2-0 maar in de tweede helft kwam DETO op gelijke hoogte door goals van Kevin Aman en Coplan Soumaoro. Toen een verrassing in de maak leek ging ACV echter met twee goals in de laatste vijf minuten alsnog met de winst aan de haal. DETO staat daarmee nu op een 14e plaats, maar nét boven de directe degradatieplaatsen.

Gelijkspel

Berkum speelde afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk tegen medemiddenmoter NSC Nijkerk. In de eerste helft waren de qua fysieke inzet op, en soms over, de rand van het toelaatbare spelende bezoekers dominant en NSC nam een 0-1 voorsprong. Na rust kwam er echter een heel ander Berkum op het veld en de ploeg van trainer Arno Hoekstra kwam via Jonathan van Marle en Johnsen Bacuna op 2-1. Ook omdat NSC, na een dubbele gele kaart, toen met 10 man speelde leken de punten binnen voor de Zwollenaren maar ruim in blessuretijd maakte NSC alsnog de gelijkmaker.
Deze week kwam Berkum in actie in de tweede ronde van de Districtsbeker Oost, waarin tweedeklasser OWIOS met 4-1 werd uitgeschakeld. Berkum kwam op 1-0 via een fraaie vrije trap van Jasper van der Stouw en toen Johnsen Bacuna na rust uit een penalty de 2-0 binnen schoot leek de buit binnen. OWIOS kwam echter terug tot 2-1 en zette volop druk voor de gelijkmaker, maar in de slotfase nam Berkum via Chris van der Meulen en, ook uit een strafschop, Jonathan van Marle verder afstand.

DETO moet zaterdag winnen om met wat minder zorgen de winterstop in te gaan, maar Berkum heeft de punten nodig om weer aansluiting te krijgen bij de sub(top). De wedstrijd DETO Twenterand-Berkum wordt geleid door scheidsrechter Thomas Hardeman uit Wijk bij Duurstede, die op Sportpark Het Midden aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen om 14.45 uur af laat trappen.