SportVoetbal

Berkum naar lastig Sparta Nijkerk

Berkum speelt zaterdag uit bij Sparta Nijkerk, een tegenstander die in het verleden vaak lastig te bespelen was voor de Zwollenaren. De Veluwse ploeg is vooral op eigen veld in staat om het iedere opponent moeilijk te maken.

“Sparta heeft veel kwaliteiten en uit is het daar altijd moeilijk. Ze hebben veel nieuwe spelers die we nog niet kennen, maar we krijgen een tegenstander waaraan we de handen vol aan zullen hebben,” beseft Berkum-middenvelder Marc van der Meulen.

Acht nieuwelingen

Sparta eindigde vorig seizoen op een keurige zevende plaats in de Hoofdklasse B, maar trainer Marco Roelofsen raakte daarna bijna een compleet elftal kwijt. Daar stond de komst van acht spelers tegenover, waarbij onder anderen Mohammed Al Haydar en Frank Heus die overkwamen van derde-divisionist DVS ’33. Met de nieuwe selectie draaide Sparta een prima voorbereiding, waarin gelijk werd gespeeld bij IJsselmeervogels en werd gewonnen van Spakenburg. Ook de openingswedstrijd in de Hoofdklasse B mocht er zijn, want daarin werd ‘nieuwkomer’ Zuidvogels met liefst 4-1 opzij gezet, waarbij Jesse Buitenhuis twee keer scoorde.

Vorige week ging het echter mis voor de Nijkerkse ploeg, want toen ging Sparta met 2-0 onderuit bij Excelsior ’31 in Rijssen. De Spartanen kregen vóór rust nota bene de beste kans om op voorsprong te komen, maar Buitenhuis zag zijn penalty gekeerd door Excelsior-doelman Melvin Koetsier en ook Donny van der Wal slaagde er uit de rebound niet in om de Rijssense sluitpost te passeren. Toen Excelsior het tempo in de tweede helft opvoerde werden de Veluwenaren gevloerd. Nadat eerst nog een bal via de onderkant van de Sparta-lat het veld weer in stuiterde kwam de thuisclub in de 60e minuut op 1-0. Toen Excelsior krap een kwartier voor het slot voor de tweede keer scoorde was de strijd beslist en bleef Sparta met lege handen achter.

Mooi debuut

Berkum kan terugkijken op een mooi debuut in de Hoofdklasse B, want na een verdienstelijke 0-0 remise bij AZSV wonnen de Zwollenaren vorige week met 3-2 van DFS Opheusden. In dat duel kwam Berkum op 2-0 door Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen, zodat de ploeg van trainer Arno Hoekstra op een probleemloze winst leek af te stevenen. Toen DFS in de slotfase echter uit een penalty op 2-1 kwam en drie minuten voor tijd ook nog langszij kwam leek zuur puntenverlies in de maak voor de thuisclub.

In blessuretijd scoorde Chris van der Meulen, na een fraaie actie van Bacuna, alsnog de 3-2 en gezien de kansenverhouding was de winst zeker verdiend. “We hebben tegen DFS in de eerste helft heel goed gespeeld en na rust ging het redelijk. Het loopt goed bij ons en bijna iedereen is nu fit, dus we kunnen weer naar een goed resultaat toe werken,” blikt Marc van der Meulen vooruit.

De wedstrijd Sparta Nijkerk-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Carim Mesbah uit Groningen, die op Sportpark De Ebbenhorst aan de Nachtegaalsteeg in Nijkerk om 15.00 uur af zal laten trappen.