Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum naar getergd Go-Ahead Kampen

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Go-Ahead Kampen, een tegenstander waar de Zwollenaren het meer dan eens moeilijk bij hebben gehad. Bovendien zal Go-Ahead extra gemotiveerd zijn door een onverdiende nederlaag in hun laatste wedstrijd.

“Go-Ahead heeft vorige week nipt verloren, terwijl er meer in had gezeten. Ze hebben altijd een goede ploeg en ook nu weer, dus ze zullen tegen ons zeker wat willen laten zien,” beseft Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Maar wij hebben nu drie goede wedstrijden gespeeld en die tegen Go-Ahead moet de volgende zijn.”

Koppositie verloren

Go-Ahead eindigde vorig seizoen als vierde in de 1e Klasse D, nadat de ploeg van trainer Edwin van Nijen lang de ranglijst had aangevoerd. Aan die koppositie kwam echter een einde toen de Kampenaren bij Berkum in april tegen een 7-0 zeperd aanliepen en daarna verdwenen hun kampioenskansen steeds verder uit zicht. Dit seizoen begon Go-Ahead sterk met overwinningen tegen DOS ’37 en Vroomshoopse Boys. Vorige week werd er echter teleurstellend, en onverdiend, met 2-1 verloren bij Nunspeet. De Kampenaren heersten vooral in de tweede helft, maar stonden toen al achter omdat Nunspeet een defensieve fout afstrafte. Na rust dicteerde Go-Ahead het spel, maar de ploeg kwam zelfs op een 2-0 achterstand na een counter van Nunspeet. De fraaie tegentreffer van Hussein Raza, in de zomerstop overgekomen van ONS Sneek, viel pas in de laatste minuut en kwam dus te laat voor de Kampenaren.

Prima indruk

Berkum is uitstekend begonnen met drie overwinningen in evenveel wedstrijden, en dat leverde een gedeelde koppositie in 1D op. Uit werd Vroomshoopse Boys met 1-3 geklopt en op eigen terrein zette Berkum achtereenvolgens KHC (4-2) en DUNO (3-1) aan de kant. In dat laatste duel lieten de Zwollenaren tegen een vlot combinerende tegenstander een prima indruk achter. Nadat Ruud Wellenberg in de eerste helft voor Berkum scoorde zette DUNO in het tweede bedrijf flink druk. De thuisploeg bleef echter goed overeind en in de laatste 20 minuten profiteerden de Berkum-aanvallers van de ruimte die het aandringende DUNO gaf. Chris van der Meulen vergrootte de voorsprong toen met twee bekeken goals en DUNO kwam niet verder dan een eretreffer, die vlak voor het slot viel. “Ik ben heel tevreden over hoe we erop staan en hoe we ons ontwikkelen. Dat is mooi om te zien,” constateert Berkum-trainer Hoekstra.

Berkum wil die goede serie natuurlijk doorzetten, maar Go-Ahead is in eigen huis uit op revanche na de zure nederlaag van vorige week én de afstraffing die de ploeg vorig seizoen bij Berkum kreeg. De streekderby tussen Go-Ahead Kampen en Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Luuk Timmer uit Apeldoorn, die op Sportpark Middenwetering aan de Buitenbroeksweg in Kampen om 15.00 uur af zal laten trappen.