SportVoetbal

Voorbeschouwing Berkum – Eemdijk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen Eemdijk en de Zwollenaren staan dan voor de taak om de nare smaak van de laatste competitiewedstrijd, waarin ze het gevoel hadden dat een verdiend punt werd afgepakt, door winst weg te spoelen.

“Die laatste wedstrijd geeft zeker extra motivatie, we hadden daar gewoon drie punten moeten pakken,” vindt Berkum-verdediger Jeroen van Brummen. “Eemdijk is compleet nieuw voor ons. Zwakke ploegen zijn er niet in deze competitie, maar we zullen nu dus wél moeten winnen!”

Middenmoot

Eemdijk draaide vorig seizoen de hele jaargang mee in de middenmoot van de Hoofdklasse B en eindigde als negende. De Bunschotense club kreeg daarna in de persoon van Patrick Loenen een nieuwe trainer en verwelkomde liefst 12 nieuwe spelers. Met dat ‘vreemdelingenlegioen’ startte redelijk en de club staat nu zesde met 15 punten uit 10 duels. De laatste competitiewedstrijd draaide echter uit op een teleurstelling, want de Bunschoters gingen toen in eigen huis met 2-3 onderuit tegen Urk. In dat duel kwamen de bezoekers al vóór rust op voorsprong en toen Urk er iets meer dan een kwartier voor het slot 0-2 van maakte leek het pleit beslecht. Zes minuten later bracht Evert Brouwers zijn ploeg echter op 1-2 en vlak voor tijd maakte Maikel de Harder zelfs de gelijkmaker. De deceptie was dan ook groot toen Urk er in de blessuretijd alsnog met de winst vandoor ging.
Afgelopen zaterdag poetste Eemdijk het zelfvertrouwen weer wat op door tweedeklasser DWS in een bekerwedstrijd met 4-2 te verslaan. De thuisclub kwam vóór rust al op 3-0 en scoorde direct na de hervatting voor de vierde keer. Daarna nam Eemdijk echter flink gas terug, waar DWS nog twee keer van kon profiteren.

Frustrerend

Ook Berkum kijkt terug op een frustrerend laatste competitieduel, waarin onverdiend met 3-2 werd verloren bij SC Genemuiden. Berkum kwam al snel op 0-1 toen Johnsen Bacuna het zijn tegenstander zó lastig maakte dat die zijn eigen keeper passeerde. De gelijkmaker uit een penalty viel al snel daarna en ondanks de nodige kansen voor Berkum kwam Genemuiden nog in de eerste helft op 2-1. Toen Berkum vlak voor het slot van de wedstrijd via Jeroen van Brummen langszij kwam leek een verdiend punt binnen, maar dat pakte anders uit. In blessuretijd werd een schot op de borst van Dennis Horstman door de arbitrage beoordeeld als een handsbal. Die werd bestraft met een rode kaart én een strafschop, waardoor Genemuiden alsnog won. De rode kaart en de schorsing van Horstman werden later door de KNVB geannuleerd, maar het onterechte puntverlies voor de Zwollenaren blijft staan.
Ook Berkum kon zich vorige week herpakken in de bekercompetitie en deed dat door derdeklasser Hellendoorn in een eenzijdig duel met 4-0 te verslaan. Dat neemt niet weg dat de nog steeds getergde Zwollenaren zaterdag in eigen huis opnieuw wat recht willen zetten. De wedstrijd Berkum-Eemdijk wordt geleid door scheidsrechter Alex van Kraay uit Puiflijk, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.