Berkum moet wat rechtzetten tegen ONS

Zwolle – Berkum speelt zaterdag in eigen huis tegen ONS Sneek.  Ze heeft dan heel wat recht
te zetten na het vervelende verlies dat de Zwollenaren vorige week bij streekgenoot
WHC moesten slikken.

Daarbij is de thuisploeg zich ervan bewust dat de Friese tegenstander prima van start is gegaan én een zeer productieve voorhoede heeft. “ONS heeft een team dat goed op elkaar is ingespeeld,” weet Berkum-aanvaller Nick Kleen, die eerder vier jaar in de hoofdmacht van ONS speelde. “Maar iedere wedstrijd is weer anders en voor ons is het zeker geen ‘mission impossible’. Wij gaven vorige week te veel ruimte weg, dus we moeten nog weer kijken waar bij ons de valkuilen zitten. We moeten het nog verder finetunen.”

Visitekaartje

ONS Sneek werd afgelopen seizoen kampioen in de noordelijke 1 e Klasse I en doet het nu ook prima in de 4 e Divisie D. De ploeg van trainer Arnoud Koster gaf in het openingsduel al direct een visitekaartje af door KHC met liefst 7-1 te kastijden. Daarna werd weliswaar nipt verloren bij DETO (2-1). En gingen de Friezen in de strijd om de KNVB-beker met 3-1 onderuit bij Poortugaal, maar afgelopen zaterdag herstelde ONS zich knap. In eigen huis was de ploeg uit Sneek toen veel te sterk voor CSV Apeldoorn, dat met een 4-1 nederlaag naar huis werd gestuurd.

Daar zag het overigens een poos niet naar uit. ONS deelde al in de eerste helft de lakens uit. Daarentegen kregen de bezoekers wél kansen en leidden de Apeldoorners bij rust zelfs met 0-1. In het laatste halfuur nam ONS, in een hoog tempo, echter alsnog de regie volledig over. De gelijkmaker viel door een eigen Apeldoorns doelpunt. Maar even later zorgde Doede de Jager voor 2-1.  En toen Merijn Haak, tien minuten voor het slot, de 3-1 op het scorebord zette was de zaak al wel beslist. Dat Ruben Eijzenga er in de slotminuut ook nog 4-1 van maakte was misschien enkel van belang voor de statistiek, maar wél verdiend voor de Friese equipe.

Rommelig

Berkum heeft de vorm nog lang niet te pakken. Mede door een opvallend groot aantal geblesseerde spelers. Bij Olde Veste verloor de ploeg van trainer Eduard Lindeboom, in de laatste minuten, met 2-1. Om een week later thuis met dezelfde cijfers nipt te winnen van Heino. Afgelopen zaterdag kregen de Zwollenaren echter met 3-0 billenkoek bij WHC.

In de eerste helft ging het nog redelijk, maar toen het vlak na rust 1-0 werd zakte het af en toe rommelig ogende Berkum door het ijs. Dat zal zaterdag tegen ONS dus absoluut anders moeten, ook gezien de stand op de ranglijst. Berkum kukelde door de zeperd bij WHC van de zevende naar de twaalfde plek terwijl ONS, met de productiefste voorhoede van deze divisie, fraai derde staat.