Nieuws uit ZwolleVoetbal

Berkum móet punten pakken bij SVZW

Zwolle – Berkum speelt zaterdag opnieuw een inhaalduel, ditmaal bij SVZW in Wierden. Na de tegenvallende resultaten van de laatste weken móeten de Zwollenaren daar de winst pakken om zich lucht te verschaffen, maar hetzelfde geldt voor de thuisclub.

Winnen

“Onze opdracht is duidelijk: winnen,” beseft Berkum-verdediger Jason Huisman. “Daar zullen we knetterhard voor moeten werken en we moeten de kansen nu wél afmaken. Je moet SVZW geen openingen geven want dat zullen ze afstraffen, maar als bij ons de neuzen dezelfde kant opstaan ga ik er met vol vertrouwen naar toe.”

Moeizaam

SVZW draait al vrijwel het hele seizoen moeizaam in de Hoofdklasse B, waar de ploeg van trainer Philip Agteres lange tijd onderaan stond. Dat de Tukkers zeker nog niet afgeschreven mogen worden bewees SVZW echter twee weken geleden in hun laatste competitieduel. SC Genemuiden, op eigen terrein altijd bijzonder lastig te bestrijden, werd toen met 2-3 verslagen door de slim spelende Twentse ploeg.

In die wedstrijd kwam SVZW na een minuut of 20 op voorsprong via een penalty van Robin de Jong, maar na rust kwam Genemuiden terug tot 2-1. De thuisclub liet SVZW daarna echter weer in het duel komen en zag de Wierdenaren twee minuten voor tijd door een afstandsschot van Tom Hegeman op 2-2 komen. Toen iedereen al van een remise uitging sloeg SVZW in extremis wéér toe door Yessin Maskoul, die na een perfecte counter voor de verrassende 2-3 eindstand zorgde.

Afgelopen zaterdag kreeg echter juist SVZW in blessuretijd het deksel op de neus. In de vierde ronde van de Districtsbeker Oost vlogen de Tukkers er uit door met 2-1 te verliezen van eersteklasser Bennekom, maar daar zag het lange tijd niet naar uit. SVZW kwam na iets meer dan een half uur door Maskoul op 0-1, maar in de tweede helft nam de druk van de thuisclub toe en dat werd alleen maar erger toen SVZW met 10 man verder moest na een dubbele gele kaart voor Lars Scholten. De Tukkers hielden ook in ondertal nog lang stand, maar Bennekom scoorde in blessuretijd twee keer waarmee het bekeravontuur voor SVZW alsnog abrupt werd beëindigd.

Klappen

Berkum, dat eerder dit seizoen thuis met 3-0 won van SVZW, zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen. Twee weken geleden verloor de ploeg van trainer Raymond Schuurman met 1-2 van Urk, waarbij de Zwollenaren heel wat kansen op een remise of zelfs winst lieten liggen. Afgelopen zaterdag ging Berkum met 1-0 onderuit in de inhaalwedstrijd bij DETO Twenterand. Berkum had in dat van beide kanten slechte duel meer balbezit maar deed daar veel te weinig mee. Toen DETO kort na rust door een ‘zondagsschot’ op 1-0 kwam kon Berkum de verdedigingsmuur van DETO niet meer slechten en werden de punten dus opnieuw ingeleverd.

Berkum staat daardoor nog steeds op een 12e plaats en weet dat de concurrentie inmiddels akelig dichtbij komt. SVZW heeft door de winst bij Genemuiden de rode lantaarn aan WHC overgedragen, maar ook daar is de marge flinterdun. Voor beide partijen is winst zaterdag dus essentieel. De wedstrijd SVZW-Berkum wordt geleid door scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn, die op Sportpark het Lageveld aan de 2e Lageveldseweg in Wierden om 14.45 uur af laat trappen.