Nieuws uit ZwolleSport

Berkum moet lef tonen bij DETO Twenterand

Berkum, de nummer twee van de 1e Klasse D, speelt zaterdag uit bij naaste achtervolger DETO Twenterand en zal daar vanaf de start flink moeten knokken om de zwaar teleurstellende resultaten van de laatste weken om te buigen.

“Je weet dat DETO erop klapt en zeker in eigen huis altijd een felle tegenstander is. Die strijdlust moeten wij ook laten zien. We moeten zélf het spel maken, lef en durf tonen,” waarschuwt Berkum-aanvaller Chris van der Meulen.

Net niet

Voor DETO is het tot nu toe nog te veel een seizoen van ‘net niet’. De ploeg van trainer Marcel van der Steege greep zowel in de eerste als de tweede periode nét naast de titel, maar heeft nog steeds kansen. Met een derde plaats op de ranglijst en een achterstand van zes punten op koploper (en plaatsgenoot) DOS ’37 is DETO in de kampioensrace nog niet uitgeschakeld, maar wel afhankelijk van fouten bij de concurrentie. De kansen op nacompetitie via een hoge eindklassering zijn echter nog springlevend, maar daar moet wel een goede serie voor worden neergezet. DETO speelde afgelopen zaterdag met 0-0 gelijk bij middenmoter ASV Dronten en dat was een tegenvaller voor de Vriezenveense formatie. Volgens eigen zeggen ontbrak bij de Tukkers de overtuiging in een kansarme wedstrijd die weinig spektakel bood. “Met meer overtuiging en dadendrang had er zeker een driepunter in gezeten,” was de ontevreden constatering op de DETO-site.

Onderuit

Door die remise verkleinde DETO echter wel het verschil met Berkum tot één schamel puntje, omdat de Zwollenaren vorige week voor de tweede keer achter elkaar in de competitie onderuit gingen. Twee weken geleden werd onverdiend met 2-0 verloren bij SDV Barneveld, in een duel waarin Berkum de toon aangaf, maar afgelopen zaterdag werd de ploeg van trainer Willem Brouwer met 4-0 afgedroogd bij KHC. Dat Berkum daartussendoor ook nog, na strafschoppen, uit het bekertoernooi werd gekegeld door topklasser Sparta Nijkerk maakte het extra zuur. “De uitslagen van de laatste weken waren heel teleurstellend, ook omdat we in Barneveld en Nijkerk niet eens hoefden te verliezen. Tegen KHC hadden we écht een off-day, en die hebben we dit seizoen iets te vaak gehad. Zaterdag tegen DETO zullen we dus echt heel anders voor de dag moeten komen. We willen natuurlijk niet twee keer achter elkaar voor joker staan,” aldus Chris van der Meulen.

Berkum heeft zaterdag de drie punten dus hard nodig om koploper DOS ’37, dat vijf punten meer heeft, niet nóg verder aan de horizon te zien verdwijnen. Voor tegenstander DETO geldt echter precies hetzelfde, terwijl de Tukkers bij winst bovendien over Berkum naar een tweede plek op de ranglijst zullen springen.

De wedstrijd DETO Twenterand-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Ommen, die op Sportpark Het Midden aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen om 15.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button