Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum langs DOS Kampen in laatste oefenduel

Zwolle – Berkum heeft de oefencampagne met een matige wedstrijd en een 3-1 winst tegen tweedeklasser DOS Kampen afgesloten. De vaak slordig opererende Zwollenaren misten in de eerste helft een karrevracht aan kansen, gingen zelfs met een achterstand de rust in maar trokken het duel daarna toch naar zich toe.

Na krap een kwartier kreeg Berkum-spits Johnsen Bacuna een vrije schietkans, maar vrij voor het DOS-doel strandde hij op keeper Roy van Dijk. Minuten later wist ook Mehran Ali Pour Asli de Kamper doelman niet te passeren en dat werd 10 minuten later herhaald door Bacuna. Ook Ricardo Kuijer kwam na een half uurtje niet langs doelman Van Dijk en enkele minuten daarna kon Bacuna, helemaal vrij voor het doel na een voorzet van Chris van der Meulen, een opgelegde kans niet verzilveren.

Zo’n 10 minuten voor rust sloeg DOS Kampen aan de andere kant toe. Een goed genomen vrije trap draaide in de Zwolse doelmond en werd koppend verlengd door Tom Diender. Hoewel de bal houdbaar leek verdween deze achter Berkum-doelman Bjarn Onderstal en was de schlemielige 0-1 ruststand een feit.

Na rust werden de nodige spelers gewisseld en de tweede helft was nog geen minuut oud toen Berkum dan toch langszij kwam. De rappe Jordi de Jonge ging er op links vandoor en zette voor op Ruud Wellenberg. De Zwolse middenvelder nam goed aan en schoot de bal onhoudbaar achter de na rust in het veld gekomen DOS-keeper Kevin Dijkstra: 1-1. Tien minuten later redde Dijkstra knap op een hard schot van Marc van der Meulen maar vlak daarna had Berkum geluk, toen een knal van Raymond Beuling via de kruising van het Zwolse doel het veld weer in spatte.

In het laatste halfuur nam de thuisploeg eindelijk afstand. De na rust sterk spelende Jasper Bremmer stuurde De Jonge, nu op rechts, de diepte in en uit diens voorzet kon Marc van der Meulen koppend voor 2-1 zorgen. Tien minuten voor het slot bracht Chris van der Meulen een iets beter ogende eindstand voor de Zwolse eersteklasser op het scorebord. De flankaanvaller passeerde zijn directe opponent en liet doelman Dijkstra vervolgens kansloos met een bekeken schuiver in de hoek: 3-1.

Na deze oefencampagne, waarin drie van de vier duels werden gewonnen, volgt zaterdag voor Berkum de eerste poulewedstrijd in de strijd om de Districtsbeker Oost. De ploeg van trainer Arno Hoekstra gaat dan op bezoek bij stadgenoot ZAC, maar de nieuwe oefenmeester van Berkum heeft de komende week nog werk genoeg om zijn selectie daar scherp genoeg te krijgen.

Berkum-DOS Kampen, 16 augustus 2016 (oefenwedstrijd)
Eindstand: 3-1 (0-1)
Scheidsrechter: Steve Oosterkamp
Doelpunten: 37. Tom Diender (0-1), 47. Ruud Wellenberg (1-1), 64. Marc van der Meulen (2-1), 81. Chris van der Meulen (3-1)