SportVoetbal

Berkum klopt ONS Sneek in slotfase

Verslag: Theo Kölker van VV Berkum

Zwolle – Berkum heeft de oefenwedstrijd tegen derdedivisionist ONS Sneek met 1-0 gewonnen, waarbij de treffer pas in de slotminuten viel. Het duel oogde, mede door de vele wissels, soms wat rommelig maar de Zwolse hoofdklasser bleef uitstekend op de been.

Vooral in de openingsminuten was het voor Berkum nog even wennen en vonden de Zwolse spelers elkaar af en toe moeizaam. Toch kwamen daar niet of nauwelijks echte kansen voor de bezoekers uit voort en Berkum-doelman Dominic van Hoof kreeg dan ook niet heel veel te doen. Na een minuut of 20 kwamen de Zwollenaren er wat beter in en gingen de combinaties beter lopen.

Alleen voor het doel

De beste kans voor de thuisclub viel na bijna een half uur toen Chris van der Meulen, na akelig mistasten van tegenstander Ale de Boer, alleen voor het ONS-doel opdook maar hij kon dat buitenkansje niet verzilveren. Dik 10 minuten later leek Chris uit een vrije trap alsnog raak te schieten maar ONS-keeper Barry Diteweg, een 41-jarige veteraan met een rijk verleden in het prof- en amateurvoetbal, ranselde de bal stijlvol uit de hoek.
Na rust wisselden beide trainers flink wat spelers en dat had zijn effect op het spelbeeld. Ook nu waren de betere kansen echter voor de thuisclub en in de 56e minuut leek Yoram Zandvliet, na een voorzet van Chris van der Meulen, de score te gaan openen. De Zwolse spits kwam echter net tekort om ONS-keeper Justin van der Dam, na rust in het veld gekomen, te kunnen verrassen.

ONS liet vooral aanvallend weinig verrassends zien en Berkum had ook na rust de verdediging goed voor elkaar. Doelman Dominic van Hoof zorgde in de 69e minuut voor zijn vrijwel enige wapenfeit van de middag door een vrije trap van Samir Merraki knap uit de bovenhoek te tikken, maar veel verder kwamen de Friezen niet.

Uitstekend debuut

Toen vrijwel iedereen al rekende op een doelpuntloze remise trok Berkum het duel in de 87e minuut alsnog naar zich toe. Andrej Piljic bereikte met een vrije trap de uitstekend debuterende spits Michel van Aggele, die behendig doelman Van der Dam passeerde: 1-0. Berkum had in de eerste minuut van de blessuretijd zelfs nog uitzicht op een ruimere marge. Middenvelder Thom Kooke had na, een voorzet van Chris van der Meulen, echter nét een stap teveel nodig en joeg de bal daardoor over het ONS-doel.

Berkum-ONS Sneek, 11 augustus 2018 (oefenwedstrijd)
Eindstand: 1-0 (0-0)
Doelpunt: 87. Michel van Aggele (1-0)