EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bouw nieuwe nationale sorteerhub in Zwolle gestart: investering 60 miljoen

Zwolle – De bouw van de nieuwe DHL nationale sorteerhub voor Noord-Nederland in Zwolle is gestart. Het gaat om een modern en duurzaam gebouw op bedrijventerrein Hessenpoort, dat in de tweede helft van 2025 klaar moet zijn. De sorteerhub zal een capaciteit hebben van 200.000 pakketten per dag en zal rechtstreeks verbonden zijn met de 130 lastmile CityHubs van DHL in het land.

60 miljoen euro, 300 medewerkers

De sorteerhub is een investering van 60 miljoen euro en omvat een volautomatische sorteerinstallatie, een sorteerloods van 21.000 m2 en een kantoorruimte van 1.300 m2. Het gebouw zal voldoen aan de BREEAM excellent duurzaamheidsnorm en zal energieneutraal en gasloos zijn. Er zullen ongeveer 300 medewerkers werken, die gebruik kunnen maken van een aparte parkeergarage.

De nieuwe sorteerhub is onderdeel van het uitbreidingsprogramma van DHL, dat ook voorziet in de bouw van 27 nieuwe CityHubs, waarvan er al 11 zijn gerealiseerd en er nog 16 zullen volgen in de komende twee jaar. De CityHubs zijn lokale distributiecentra die worden bevoorraad door de nationale sorteerhubs en die zorgen voor een efficiënte en milieuvriendelijke bezorging van pakketten in stedelijke gebieden, onder meer met behulp van fietsen en elektrische voertuigen.

DHL Express Service Center op Hessenpoort

DHL heeft al sinds 2020 een DHL Express Service Center op Hessenpoort, dat zendingen verzorgt voor Friesland, Groningen, Drenthe en grote delen van Overijssel, Gelderland, Flevoland en de Waddeneilanden.

Met de bouw van de nationale sorteerhub in Zwolle speelt DHL in op de groeiende vraag naar pakketbezorging in Nederland, die mede is aangewakkerd door de coronapandemie. In lijn met deze ontwikkeling verandert DHL de naam van zijn pakketdivisie van ‘DHL Parcel’ naar ‘DHL eCommerce’.

Locatie DHL nationale sorteerhub voor Noord Nederland

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button