Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum kleunt mis tegen Volendam

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein met 2-3 verloren van RKAV Volendam, nadat de Zwollenaren twee keer
op voorsprong waren gekomen en een hele serie kansen hadden laten liggen. Na rust kwam een
goed spelend Volendam er steeds beter in en in het laatste kwartier bleef de thuisclub met lege
handen achter.

“We creëerden veel kansen en hadden de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken, maar we verloren
de grip. Na de 2-2 werd ons spel minder, dat was een kantelpunt,” constateerde Berkum-trainer Arno
Hoekstra. Coach René Binken van Volendam, die de zieke hoofdtrainer Sander Middelbeek verving,
zag dat zijn ploeg het heft pas laat in handen kreeg. “Het ging niet vanzelf, pas bij de 2-3 hadden wij
het onder controle.”

Kansen

Berkum kreeg al in de eerste 10 minuten flinke kansen om de score te openen maar liet die liggen. Zo
stuitte Michel van Aggele, na een voorzet van Jonathan van Marle, koppend op Volendam-keeper
Niels Ras en ook de andere Zwolse spitsen slaagden er niet in op de opening in de defensie van de
bezoekers te vinden. Nadat aan de andere kant ook Jens Kras van dichtbij een geweldige kans om
zeep hielp leek de thuisclub alsnog op voorsprong te komen toen Chris van der Meulen alleen op het
Volendamse doel af stoof, maar zijn inzet werd nét van richting veranderd.
In de 23 e minuut sloeg Berkum toch toe toen de bal, uit een afgeslagen corner, bij aanvoerder Marc
van der Meulen kwam. Die haalde van flinke afstand uit en zag de bal over de ver voor zijn doel
staande doelman Ras onder de lat inslaan: 1-0. Daarna ging een kopbal van Van Marle net naast
maar Volendam nam gaandeweg meer initiatief. Een minuut of vijf vóór rust haalde Berkum-keeper
Huib Veurink nog knap een schot uit de bovenhoek, maar uit de daarop volgende corner schoot Joey
Tol al even fraai de 1-1 binnen. Daar bleef het in het eerste bedrijf bij, ook omdat Kevin Giele in
blessuretijd een inzet nog van de Volendamse doellijn kon koppen.

Lange pass

Na de hervatting kreeg Berkum al direct weer riante kansen via Van Aggele en Van Marle, maar
opnieuw verzuimde de thuisclub afstand te nemen. Dat lukte wél na krap een uur spelen. Marc van
der Meulen bereikte met een fraaie lange pass broer Chris, die de bal goed mee nam en de 2-1
binnen tikte. Toen Chris in de 72 e minuut weer alleen op het Volendamse doel af ging leek de zege
veilig, maar de Berkum-spits wist nu niet te profiteren. Daar putte Volendam moed uit en twee minuten
later speelde Jens Kras zich, omringd door een aantal Berkum-verdedigers, goed vrij waarna hij met
een knap schot de 2-2 op het scorebord bracht. Daarna was Berkum dolende en combineerden de
Volendammers steeds beter. Met nog iets meer dan 10 minuten te gaan deelde routinier Maarten
Woudenberg de genadeklap uit. Berkum slaagde er na een corner niet in op te ruimen, waarna de
Volendam-captain van afstand de 2-3 binnen schoot. Volendam was tegen het slot zelfs nog dichtbij
een vierde treffer, maar keeper Veurink maakte een harde inzet van Niels Springer onschadelijk.
Op grond van een groot deel van de wedstrijd was die nederlaag onnodig, maar de schade bleef
beperkt, want Berkum zakte slechts één plaats naar een achtste positie op de ranglijst van de
Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Hoekstra liet de mogelijkheid echter liggen om aansluiting bij de
subtop te krijgen en zal daarbij vooral naar zichzelf en de vele gemiste kansen moeten kijken.

Berkum-RKAV Volendam, 23 november 2019Eindstand: 2-3 (1-1)
Scheidsrechter: Maurice Paarhuis
Doelpunten: 23. Marc van der Meulen (1-0), 40. Joey Tol (1-1), 58. Chris van der Meulen (2-1), 74. Jens Kras (2-
2), 79. Maarten Woudenberg (2-3)
Gele/rode kaarten: geen
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Patrick van der Veen, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der
Meulen. Björn Bakker (82. Silvan Kersbergen), Jason Huisman, Kelvin Groothand (69. Thom Kooke), Chris van
der Meulen, Jonathan van Marle, Michel van Aggele (52. Johnsen Bacuna)
Opstelling Volendam: Niels Ras, Stef Schokker (63. Sonny Tol), Gerry Schilder, Eric Veerman, Wessel Stuyt,
Pieter Kroon (76. Marco Speijk), Niels Springer, Joey Tol, Kevin Giele (58. Azeddine Sout), Maarten