KabelkrantNieuws uit ZwolleVoetbal

Berkum in restant duel naast DETO

Zwolle – Berkum heeft in het restant van de eerder, bij een tussenstand van 0-1, gestaakte thuiswedstrijd tegen DETO Twenterand met 1-1 gelijk gespeeld. Nadat DETO in het eerder gestaakte deel de lakens had uitgedeeld kwam Berkum nu sterk terug. “In de tweede helft waren we nu de bovenliggende partij,” vond Berkum-coach Arno Hoekstra. “Ik ben tevreden over de strijdlust, we scoren alleen nog steeds te weinig.”

Na de aftrap waren beide ploegen in het kwartier dat er tot de rust nog was te gaan afwachtend. Aan Berkum-zijde viel er één kansje te noteren voor Johnsen Bacuna die, na een voorzet van Frank van der Burg, echter hoog over het DETO-doel mikte.

Andere thuisploeg

Na de hervatting was er een heel andere thuisploeg te zien. Van der Burg zette al na vijf minuten Bacuna vrij voor de goal maar de Zwolse spits verzuimde een hoek te kiezen en zijn inzet belandde in de handen van DETO-keeper Roberto Stopel. Direct daarna kreeg de thuisclub opnieuw kansen, maar een serie schoten werd geblokt en
een inzet van Lars van Gerner werd door doelman Stopel met de voet gekeerd. Even later kwam rechtsbuiten Julian de Ruiter voor het Twentse doel nét tekort om een indraaiende voorzet van Nijboer binnen te glijden, maar daarna moesten de Tukkers toch capituleren. Na een lange bal van Van Gerner nam De Ruiter de bal in de 69 e
minuut goed mee en hij passeerde vervolgens met een knappe actie doelman Stopel: 1-1. DETO-trainer Hennie in ’t Hof vond dat er daarbij ongeoorloofde zaken plaats hadden gevonden, kwam het veld in en bracht zijn onvrede kennelijk dermate pregnant onder woorden dat hij de rode kaart gepresenteerd kreeg.

Niet van de wijs

DETO drukte Berkum daarna wat meer terug op eigen helft doch slaagde er niet in de Zwollenaren van de wijs te brengen. De beste kans was voor Koen Fleer na een corner, maar zijn kopbal werd gepakt door Berkum-keeper Huib Veurink. De Zwolse dadendrang bleef in die fase beperkt tot een afstandsschot van Jorben Nieuwenhuis, na maanden blessureleed eindelijk weer terug, dat voorlangs ging. Berkum heeft na een ondermaatse prestatie in het eerdere, gestaakte deel van de wedstrijd de rollen in het restant prima omgedraaid en pakte zo een verdiend punt. De Zwollenaren blijven daarmee op de 10 e plaats in de Hoofdklasse B maar nemen iets meer afstand van de achtervolgers. Aanstaande zaterdag kunnen de Zwollenaren dat verder uitbouwen in de uitwedstrijd bij het stugge Noordscheschut.