Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum gooit Wijhe ’92 uit beker

Zwolle – Berkum heeft in de tweede ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost met 0-3 gewonnen bij derdeklasser Wijhe ’92. De thuisclub zorgde na rust voor meer dreiging dan in de eerste helft, maar zelfs een penalty was niet besteed aan de Wijhenaren.

Het eerste bedrijf speelde zich vrijwel helemaal af op de helft van Wijhe, dat er maar mondjesmaat in slaagde om over de middellijn te komen en ook dan weinig gevaar stichtte in de Berkum-defensie. De Zwolse hoofdklasser kwam al snel op voorsprong, toen er bij een door Jorben Nieuwenhuis genomen corner slecht werd verdedigd en Wijhe-keeper Rick Neplenbroek ook geen al te beste indruk maakte. Jason Huisman kon daardoor, helemaal vrij voor het doel, de 0-1 binnen koppen.

Jacht

Berkum ging op jacht naar een ruimere voorsprong maar zag een schot van Chris van der Meulen, na een lange rush, voorlangs gaan en een poging van Björn Bakker ging over. In de 22e minuut was het wél raak toen Bakker na een fraaie combinatie met Van der Meulen vrij voor het Wijhe-doel opdook en dat fraai afrondde met een stiftje over keeper Neplenbroek: 0-2.

Wijhe kwam na rust feller uit de startblokken. Enkele minuten na de hervatting zette Marijn Ruiter na een uitbraak goed voor op Niels Ruiter, maar Berkum-keeper Huib Veurink greep uitstekend in en voorkwam de aansluitingstreffer. Even later liep Berkum verder weg, en opnieuw ging daar een forse fout bij de thuisclub aan vooraf. Een voorzet leek een prooi te worden voor Neplenbroek, maar de doelman liet de bal los en daarna was het een eenvoudig klusje voor Bakker om de 0-3 binnen te tikken.

Penalty

Wijhe leek de kans om dichterbij te komen op een presenteerblaadje aangereikt te krijgen toen duwen in het Zwolse strafschopgebied in de 70e minuut werd bestraft met een penalty. Bas Heutinck belastte zich met het voltrekken van het vonnis, maar de opnieuw goed reagerende keeper Veurink stopte de strafschop en maakte ook een hard schot uit de rebound onschadelijk. De doelman, normaliter keeper bij het tweede elftal van Berkum en reserve bij de hoofdmacht, onderstreepte even later zijn sterke vorm door een hard afstandsschot uitstekend te pareren.

Berkum haalde zo, ondanks het ontbreken van de nodige basisspelers, redelijk eenvoudig de volgende bekerronde. Komende zaterdag komen de Zwollenaren in de Hoofdklasse B weer in actie in een thuiswedstrijd tegen HZVV uit Hoogeveen.