KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum en De Dijk scoren niet

Zwolle – Berkum is in eigen huis tegen De Dijk blijven steken op een 0-0 gelijkspel. De bezoekers startten goed maar zakten daarna wat in en in de tweede helft verzuimde een toen dominant, maar ook wat ongelukkig Berkum de kansen te benutten. “We hebben vandaag twee punten laten liggen,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Aan de bal waren we beter en we hebben genoeg kansen gecreëerd, maar dan moet je de trekker wél overhalen.”

Dadendrang

De Dijk vloog met flinke dadendrang uit de startblokken en zorgde direct voor dreiging. Al na enkele minuten kwam Berkum goed weg toen Amir Riffi zich goed vrij draaide maar zijn schot via de lat van het Zwolse doel over zag vliegen. Ook na iets meer dan een half uur leken de Noordhollanders dicht bij de openingstreffer maar Berkum-doelman Jasper de Visser kreeg nog nét zijn vingers achter een schot van buiten het 16-metergebied. De grootste kans voor de thuisclub viel vlak voor rust toen een inzet uit de Amsterdamse defensie in eigen doel leek te eindigen, maar doelman Max Klink voorkwam dat nog nét met zijn been. In de eerste helft hield De Dijk de verdediging goed gesloten en stichtten ze gevaar met lange ballen op de rappe flankspelers. Dat bleken de bezoekers echter niet een hele wedstrijd vol te kunnen houden en na rust was Berkum de bovenliggende ploeg. Al snel na de hervatting speelde Julian de Ruiter linksbuiten Chris van der Meulen goed aan, maar de Zwolse topscorer kreeg de bal voor het doel niet goed onder controle. Na krap een half uur kopte de meegekomen back Frank van der Burg nét naast en 10 minuten later kreeg invaller Roy van der Stouwe bij zijn eerste balcontact een droomkans, maar ook zijn inzet belandde naast het doel van De Dijk. Keeper Klink van de De Dijk tikte even later een knap schot van Ivar Nijboer over zijn doel maar de Amsterdamse sluitpost had even later niet over geluk te klagen toen Van der Burg na een scrimmage de bal niet binnen wist te werken.

Strijdlust

Het bleef daardoor bij een doelpuntloze remise en daar waren de bezoekers uit Amsterdam-Noord achteraf nog het tevredenst over. Berkum bracht meer strijdlust en energie dan een week eerder tegen Genemuiden, maar liet teveel kansen liggen en stapte dan ook van het veld met het zure gevoel dat er meer in had gezeten. Berkum
zakte door het gelijkspel één plek naar een twaalfde plaats in de Hoofdklasse B, waar de ploegen qua puntenaantallen steeds dichter naar elkaar toe zijn gekropen.

Berkum-ASV De Dijk, 9 oktober 2021
Eindstand: 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Jelle Besselsen
Gele kaarten: Roy van der Stouwe (Berkum), Lucien Wa Bwanda, Ruben van Dam (De Dijk)
Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Marc van der Meulen,
Jorben Nieuwenhuis, Björn Bakker, Ivar Nijboer, Bas van Wijnen, Chris van der Meulen, Boy
Boeloerditi (73. Asse Visscher), Julian de Ruiter (67. Roy van der Stouwe),
Opstelling De Dijk: Max Klink, Mohamed Akhayad, Ruben van Dam, Brian Groothuesheidkamp,
Hjalmar Oomens, Abraham Misehouy, Amir Riffi (69. Leon Schipper), Obed Kwofie (81. Ivo de Waal),
Sammy Gemmel (69. Lucien Wa Bwanda), Kaya IJsendijk, Nydel Forgweh (81. Adam Akhayad)

Gerelateerde artikelen

Back to top button