SportVoetbal

Berkum blijft steken op 0-0 steken tegen hekkensluiter Huizen

Berkum is bij Huizen, de hekkensluiter van de Hoofdklasse B, niet verder gekomen dan een doelpuntloze remise. Het was van beide kanten een povere vertoning, waarbij de nodige kansen verloren gingen, en de puntendeling was dan ook terecht.

“Het was een slechte wedstrijd,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “We waren niet geduldig genoeg, hadden te weinig beweging en gingen te veel mee in het spel van de tegenstander.”

Mogelijkheid verkeken

Berkum kreeg al snel een flinke kans om op voorsprong te komen, toen Johnsen Bacuna de diepte in werd gestuurd. De Berkum-spits kon alleen op het Huizen-doel af, maar nam de bal niet goed mee en daarmee was de mogelijkheid verkeken. Na een kwartier liet Huizen aan de andere kant een zo mogelijk nog grotere kans liggen, toen de eenzaam voorin wachtende Quincy van Waveren na een lange pass alleen voor het Berkum-doel opdook. De Huizense linksbuiten schoot echter op de paal en uit de rebound joeg de al even kansrijke Hidde van der Veldt de bal hoog over. Even later kwam Van Waveren, na een glijpartij in de Berkumse defensie, opnieuw voor het Berkum-doel maar ditmaal mikte ook hij hoog over.
De bezoekers kregen vervolgens twee uitgelezen kansen om het duel naar zich toe te trekken, toen Bacuna en Chris van der Meulen in één-op-één situaties voor Huizen-keeper Rinaldo O’Niel kwamen. In beide gevallen wist de doelman echter redding te brengen, waarbij vooral zijn ingrijpen op de inzet van Van der Meulen van klasse getuigde.

Balverlies

Was de wedstrijd in het eerste bedrijf al zeer matig, met ongelooflijk veel balverlies en foute passes van beide kanten, na rust was het als kijkspel zo mogelijk nóg minder. Beide ploegen probeerden met lange halen hun aanvallers aan het werk te zetten, maar wisten lange tijd voor geen enkele dreigende actie te zorgen. Pas in de 79e minuut kwam Huizen-topscorer Murat Önal, vlak voor de Zwolse doellijn, glijdend nét tekort om zijn club alsnog op voorsprong te zetten en vijf minuten later strandde Chris van der Meulen, na goed voorbereidend werk van Björn Bakker, op Huizen-doelman O’Niel. Hoewel Berkum het in blessuretijd nog even benauwd kreeg bij twee corners kwam ook daar niets uit en hielden beide ploegen het op 0-0.

Daar schoot Huizen niet heel veel mee op want de ploeg uit Het Gooi blijft laatste in de Hoofdklasse B, al heeft het team een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten. Berkum blijft vierde en liep zelfs een puntje in op nummer drie DFS, waarmee de Zwollenaren toch nog iets positiefs uit dit duel haalden.