Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum bekert dinsdag tegen Loenermark

Zwolle – Berkum speelt dinsdagavond in de strijd om de Districtsbeker Oost thuis tegen Loenermark, dat in de 4e Klasse van het zondagvoetbal uitkomt.

Loenermark deed het tot nu toe uitstekend in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Frank van Binsbergen elimineerde in de eerste ronde, na strafschoppen, HAVO uit het Gelderse Haalderen en versloeg een ronde later ook Arnhemse Boys. Daarmee schakelde Loenermark dus twee teams uit die een klasse hoger spelen en daarmee werd duidelijk dat het team een geduchte cupfighter is.

Lastiger

In de competitie heeft de ploeg uit de gemeente Apeldoorn het echter een stuk lastiger, want Loenermark staat op een 11e plek in de 4e Klasse F, slechts twee posities boven de hekkensluiter. Afgelopen zondag ging de wedstrijd tegen koploper WWNA niet door, maar Loenermark verloor daarvóór vier duels op rij.

Niet stabiel

Hoofdklasser Berkum won voor de beker van eersteklasser Heino en tweedeklasser OWIOS, maar is in de ‘reguliere’ competitie de laatste tijd niet stabiel genoeg. Na verloren duels tegen Buitenpost en Urk volgde afgelopen zaterdag weliswaar een 2-2 remise tegen AVV Swift, één van de best voetballende ploegen van de Hoofdklasse B, maar daarbij hadden de Zwollenaren niet over geluk te klagen.
Swift dicteerde lange tijd het spel en kwam al snel op voorsprong, maar na een fraaie aanval kwam Berkum nog vóór rust weer langszij door een goal van Chris van der Meulen. Ook in de tweede helft was Swift dominant maar verder dan 1-2 kwamen de Amsterdammers, ondanks diverse forse kansen, niet. Tot overmaat van ramp voor de bezoekers moest de Swift-keeper een minuut voor tijd met een rode kaart van het veld en kwam Berkum in blessuretijd door een eigen doelpunt van een Swift-verdediger zelfs wéér op gelijke hoogte.

Meevaller

Na die meevaller zal Berkum tegen Loenermark de mouwen gewoon weer op moeten stropen, want de ploeg van trainer Arno Hoekstra heeft in eerdere edities van het bekertoernooi laten zien dat winst tegen een lager geklasseerde tegenstander zeker geen ‘appeltje-eitje’ is.
De wedstrijd Berkum-Loenermark wordt dinsdag geleid door scheidsrechter Eddy de Gier, die op Sportpark De Vegtlust om 20.15 uur af zal laten trappen. De winnaar van dit duel neemt het in de volgende ronde op eigen terrein op tegen de sterkste van de bekerwedstrijd tussen Oene en DOS Kampen.