JarabiRadio

Bekend album in Afrikaans jasje

Jarabi, een uurtje Afrikaans met Angelique Kidjo

Zwolle – Alles wat Angelique Kidjo aanraakt veranderd momenteel in goud. Op een gala ter ere van de overleden Charles Aznavour zong ze onlangs prachtig Emmenez moi. En  vorige week zagen we haar ten overstaan van alle wereldleiders het schitterende Blewu zingen. Ze eerde daarmee de in de Eerste Wereldoorlog omgekomen Afrikanen tijdens de herdenking. Alles is terug te vinden op Youtube.

Luister hier mee naar Jarabi, een uurtje Afrikaans op Radio Focus

Blewu houdt u tegoed want vanavond zit Once in a lifetime in Jarabi, een uurtje Afrikaans. Angelique hoorde het, met Afrikaanse ritmes doorspekte Talking Heads album Remain in light toen ze net in Europa was. Op de vlucht voor de machthebbers in haar land Benin die haar wilden inzetten voor propaganda doeleinden. Ze hoorde en herkende en vergat het album nooit en besloot het hele album te coveren. Dat laatste woord is eigenlijk niet zo geschikt want als La Kidjo iets onder handen neemt klinkt het daarna als een onversneden Kidjo. Vandaar dat het zeker ook thuis hoort in Jarabi. Muziek kent geen grenzen.

Verder relatief weinig Mali vanavond maar wel de ngoni-koning Bassekou Kouyate die in februari naar Nederland komt. Hij bedacht het om de kleine oertraditionele ngoni aan te sluiten op een wahwah-pedaal. Wat er toen gebeurde kunt u vanavond horen in Waati. Wat een geluid!

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button