Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Beeldenpark Anningahof opent poorten voor nieuw seizoen

Foto's © Peter Denekamp / video © Marijn Joop

Zwolle – Het Beeldenpark Anningahof in Zwolle opent woensdag haar deuren weer voor het nieuwe seizoen. Zondagmiddag vond alvast de officiële opening plaats met burgemeester Henk Jan Meijer en Hib Anninga van het beeldenpark.

Het nieuwe seizoen biedt ook dit jaar weer veel verrassingen. In de binnen- en buitententoonstellingen zijn veel nieuwe werken te zien. “De diversiteit in brede zin is groot. Figuratie, abstractie, architectuur, installaties en een grote verscheidenheid in gebruikte materialen zijn kenmerken van de tentoonstellingen.”, zo laat Anninga weten.

Rietveld

Eén van de nieuwe bijdragen komt van de alumni van de 50-jarige glasafdeling van de Rietveld Academie te Amsterdam. Ook nieuw dit seizoen is de samenwerking met het theatergezelschap SUUS dat zes avondvoorstellingen zal verzorgen met het project ‘De Verbeelding’ waarin de beeldende kunst wordt verbonden met andere vormen van kunst.

Kunsteducatie

Via de Stadkamer Zwolle wordt een experiment opgestart om scholieren op
een interessante, bij hen passende wijze,  te informeren over de beeldende kunst.

Beeldenpark Anningahof is te bezoeken op de woensdag- tot en met de zondagmiddagen van 13.00 uur tot 18.00 uur. Het beeldenpark sluit het seizoen af op 17 oktober 2019.

Anningahof
Foto’s © Peter Denekamp

Back to top button