Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Berkum geeft PEC Zwolle goed partij

Zwolle – Berkum heeft tegen eredivisionist PEC Zwolle met 1-3 verloren, waarbij de Zwolse amateurs prima weerwerk leverden en de derde tegengoal pas in de extra tijd viel. ‘Clubicoon’ Chris van der Meulen kreeg met dit aantrekkelijke duel een passend afscheid én een staande ovatie na 22 seizoenen in het eerste elftal van VV Berkum.

“We hebben ze goed partij gegeven, zeker in de eerste helft. Zeker niet weggespeeld, mooi gevoetbald ook, maar ik baal wél van die laatste goal in de blessuretijd,” blies Berkum-trainer Eduard Lindeboom stoom af.

Jong talent

Berkum liet direct zien niet in zijn schulp te willen kruipen tegen de Zwolse profs, die met nogal wat jong talent aantraden. In de eerste 20 minuten waren de beste kansen zelfs voor Berkum, maar de vierdedivisionist kwam tekort in de afwerking. PEC Zwolle liet daarna even zien hoe het wél moest. Toen de bezoekers op links door de Berkum-defensie prikten nam Mohamed Oukhatthou de bal goed mee en passeerde hij doelman Jasper de Visser: 0-1. Twee minuten later liet de verdediging van de thuisclub zich opnieuw verrassen en opnieuw profiteerde de nog maar 18-jarige Oukhattou, die de 0-2 op het scorebord bracht. Direct daarop dacht Apostolos Vellios de marge met een fraaie kopbal nóg verder op te voeren, maar de goal van de Griekse spits werd afgekeurd wegens buitenspel. Chris van der Meulen leek Berkum daarna dichterbij te kunnen brengen, maar hij had zijn vizier niet goed genoeg afgesteld en knalde van vlak voor het PEC-doel in het zijnet.

Op maat bediend

De tweede helft was nog geen minuut oud toen Berkum wél wat terug deed. Vince van den Anker vloog na een lange bal over rechts weg en bediende de mee gesprinte Giorney Rojer op maat: 1-2. In het vervolg drong PEC Zwolle steeds meer aan en werd Berkum vaak massaal op eigen helft terug gedrongen. Heel veel grote kansen leverde dat echter niet op en Berkum-doelman Finn Jordans, na rust in het veld gekomen, hield lange tijd redelijk gemakkelijk stand. In de blessuretijd werd de bal echter niet goed weggewerkt in het strafschopgebied van de thuisclub, waarna Denzel Kuijpers van dichtbij de 1-3 binnen kon prikken.
“Leuk om zo af te sluiten, ik heb genoten,” keek de afscheid nemende Berkum-topspits Chris van der Meulen na afloop terug. De nu 39-jarige vleugelaanvaller gaat het komend seizoen ‘uitbollen’ met vrienden in het derde elftal van Berkum, maar of hij het daar écht rustig aan gaat doen valt, gezien zijn strijdlust en karakter, nog te bezien. De tegenstanders zullen het daar in ieder geval niet gemakkelijk krijgen!

Berkum-PEC Zwolle, 07-07-2023 (oefenduel)
Eindstand: 1-3 (0-2)
Scheidsrechter: Wim Bronsvoort
Doelpunten: 24. Mohamed Oukhatthou (0-1), 28. Oukhatthou (0-2), 46. Giorney Rojer (1-2), 90+2. Denzel Kuijpers (1-3)