Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Be Quick wint ook tegen Dos Kampen

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag in eigen huis opnieuw een overwinning kunnen bijschrijven. In een spannende wedstrijd tegen Dos Kampen werden de punten over de streep getrokken. Daardoor krijgt de ploeg van Wilfred Westerhuis weer aansluiting met een andere teams.

Bij Be Quick start de 16-jarige Gianluca van der Vegt in de basis. De ziek geworden Eric van Beek wordt vervangen door Ties van Wijk, die terugkomt van een blessure.

Het eerste halve uur van de wedstrijd heeft geen hoge amusementswaarde maar daar maalt trainer Westerhuis niet om: “We stonden de eerste helft goed in de organisatie. De bedoeling was vooral om de vleugelaanvallers van Dos uit de wedstrijd te houden. Dat hebben we goed gedaan.” Na een half uur sticht Dos gevaar na een hoekschop en in de counter weet Be Quick de aanwezige ruimte niet goed uit te spelen. Westerhuis: “Soms speelden we toch iets te gehaast, was er onnodig balverlies. Het druk zetten op de tegenstander kon nog wel iets beter.” Het laatste wapenfeit van voor de rust is een goed schot van Gianluca van der Vegt.

Na de rust wordt de wedstrijd een stuk levendiger. Dos Kampen sticht diverse keren gevaar, maar Wibo van Dijk staat zijn mannetje. Ook Be Quick laat na de rust van zich horen. Vooral Yordi Veldman krijgt in de 56e minuut de kans om de score te openen namens Be Quick. Kantelpunt in de wedstrijd is de actie die Ties van Wijk maakt in de 66e minuut nadat een speler van Dos natrapt. Trainer Westerhuis: “Hij maakt een kopstootachtige beweging en dan de scheidsrechter rood geven. Heel jammer omdat hij net weer terug was.”

Een mannetje minder, maar Be Quick geeft wat extra’s in het laatste kwart van de wedstrijd. Bij een hoekschop van Roan Admiraal wordt de paal geraakt, maar enkele minuten later is het Jeffrey van der Vlist die Be Quick op voorsprong zet na een mooie actie 1-0 (74e) . Bij Be Quick is dan ook al A-junior Hugo Winkeler in het veld gekomen die moeiteloos meegaat in het spel. De ook ingevallen Kevin Westerbeek krijgt in de 81e minuut de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar hij tikt naast. Westerhuis: “Het slot van de wedstrijd is fantastisch om te zien. De teamgeest, de mentaliteit van de jonge ploeg. Daar heb ik van genoten. Het zit dan ook een keer mee.” Meezitten doet het voor Be Quick ook nog in blessuretijd als een bal nog bijna in het eigen doel wordt gelopen.

Be Quick bewijst zichzelf een goede dienst en heeft zicht gekregen op meerdere ploegen. Volgende week speelt het uit tegen nummer 14 Quick ’20. Daarna volgt nog een thuisbeurt tegen nummer 9 Den Ham. Deze wedstrijden zullen bepalen met welk gevoel het elftal de winterstop ingaat.

Opstelling Be Quick ’28: Wibo van Dijk, Ties van Wijk, Floris Blom, Laser Arslan, Emiel Brinkhuis, Kevin Zomerdijk (75. Hugo Winkeler), Roan Admiraal, Yordi Veldman, Jeffrey van der Vlist (77. Kevin Westerbeek), Sertaç Yilmaz, Gianluca van der Vegt (67. Rob Huisman)