SportVoetbal

Be Quick verliest van effectief Enter

Zwolle – Be Quick heeft vanmiddag in eigen huis een nederlaag moeten bijschrijven. Tegen Enter vooruit werd het 0-3. Deze stand was al bij rust bereikt.

Enter Vooruit is na een moeizame start van de competitie op dreef geraakt en mag nadrukkelijk naar boven kijken. Vorige week wist het zelfs nummer twee Den Ham te verslaan. Be Quick is dus gewaarschuwd, ondanks een 1-3 overwinning in de heenwedstrijd.

De waarschuwing blijkt geen loze. Het is Enter Vooruit dat in de openingsfase een licht overwicht heeft. Het kost even tijd, maar Be Quick komt geleidelijk aan steeds beter in de wedstrijd. Spektakel voor de beide doelen blijft het eerste halve uur uit. De bezoekers uit Enter kunnen echter juichen in de 32e minuut als de vrijgelaten Ron Smit een bal over de licht wegglijdende Teko Malando heen kopt. Enkele minuten later is Be Quick dicht bij de gelijkmaker door een mooie actie van Sertaç Yilmaz. De bal, uit de draai geschoten, gaat maar net voorlangs. Kort daarna maakt Enter 0-2 als er in de verdediging van Be Quick een misverstand is tussen Husseijn Raza en Teko Malanda.

In de minuten daarna krijgt de thuisploeg tot twee keer toe de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Het schot van Sander Aarten wordt door keeper Robert Velten maar net over het doel getikt. Een minuut later is er een mooie actie van Hugo Winkeler die Cas Duiker net niet weet te bereiken. Vlak voor de rust wordt de wedstrijd definitief beslist. De pass op Robbin Uitslag heeft te weinig vaart en die wordt vervolgens afgetroefd door Jesse Pultrum die voor 0-3 tekent.

Na de rust gaat Enter Vooruit in de leunstoel zitten en wacht rustig af. Be Quick krijgt zodoende meer grip op het spel. Met name Cas Duiker en Sander Aarten hebben nog kansen om iets aan de uitslag te doen, maar de ruststand blijkt deze middag ook de eindstand. Willem-Jan Talsma, Karwan Mehrabi en Hugo Koopman zullen in de loop van de tweede helft nog invallen.
Be Quick oefent op donderdagavond tegen ZAC. Die wedstrijd kunt u op ons eigen sportpark bekijken. Daarna volgt op zaterdag 17 februari de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ’66.

Opstelling Be Quick: Teko Malanda, Robbin Uitslag, Dennis Schotanus, Roan Admiraal, Bram Bembom (60. Willem-Jan Talsma), Husseyn Raza, Milan Rada, Sander Aarten, Sertaç Yilmaz, Cas Duiker (81. Hugo Koopman), Hugo Winkeler(71. Karwan Mehrabi)