SportVoetbal

Be Quick speelt gelijk in Dinxperlo

Zwolle – Even gloorde er hoop op een overwinning, maar door een late gelijkmaker mocht Be Quick uiteindelijk de handen dichtknijpen met een gelijkspel. “Een punt, daar kun je in ieder geval verder mee” zegt interim-trainer Jan Locht na afloop.

Met een nieuwe technische staf op de bank, hoopt Be Quick zaterdag drie punten te veroveren. Jan Locht en Rudi Fillet hebben het deze week overgenomen van Wilfred Westerhuis en Dennis Riksman. Het is natuurlijk een poging om ons eerste elftal te behouden voor de 2e klasse. De thuiswedstrijd tegen DZSV werd in het najaar met 0-3 verloren. Be Quick kon toen nergens aanspraak op maken. DZSV vindt zichzelf nu terug op plaats zes in de ranglijst. Dat is overigens niet slecht voor een promovendus.

Een mooi zonnetje, maar een frisse wind. Dat is het decor van deze zaterdagmiddag. Be Quick speelt redelijk in de openingsfase en komt in de 11e minuut zowaar op voorsprong. Sander Aarten gaat goed door op een diepe bal en schuift die onder de keeper door in het doel: 0-1. Een mooie bonus, die overigens razendsnel teniet gedaan wordt als DZSV een vrije trap krijgt. Net buiten de zestien. Niels Tamboer schiet hem fraai in het doel: 1-1.

DZSV krijgt in de 18e minuut nog een kans via Jeffrey Simons, maar die schiet naast. Even later duikt Sander Aarten op voor de keeper van DZSV, maar hij scoort evenmin. DZSV krijgt ook nog een kans via Wesley Koenders (36e) maar Wibo van Dijk tikt de bal hoekschop. Het slotakkoord van de eerste helft is voor Be Quick. In de 45e minuut krijgt Be Quick nog een vrije trap na een forse overtreding van Raoul Vinkenvleugel. De scheidsrechter legt de bal op het randje zestien. Yordi Veldman schiet de bal echter over het doel.

Bij Be Quick verschijnen er na de rust nieuwe spelers in het veld: Rob Huisman en Sertaç Yilmaz. In de eerste fase na de rust zijn er kansen over en weer. Namens Be Quick mist Sander Aarten, Vinkenvleugel en Koenders stichten gevaar namens DZSV. Belangrijk moment is de 60e minuut als Vinkenvleugel met zijn tweede gele kaart van het veld verdwijnt. Voor Be Quick verschijnen er kansen aan de horizon. De ploeg geeft gas, maar krijgt in de 68e minuut het deksel op de neus als DZSV uitbreekt. Alle Be Quickers rekenen op buitenspel, maar de scheidsrechter laat doorspelen. En zal het doelpunt ook honoreren: 2-1. Een doelpunt uit het niets, maar Be Quick moet door. In de minuten die daar op volgen schiet Hugo Winkeler voorlangs, gaat een vrije trap van Yordi Veldman er niet in. Trainer Jan Locht gaat achterin een op een spelen en haalt Laser Arslan naar de kant voor middenvelder Kevin Zomerdijk (80e). Op een moment dat de toeschouwers al niet meer rekenen op de de gelijkmaker is het Sander Fillet die de keeper verrast met een schot vanaf de zestien meter lijn: 2-2. Een punt voor Be Quick en dat was zeker niet onverdiend.

Interim-trainer Jan Locht: “Ik vond dat we de eerste helft te weinig geloof in eigen kunnen hadden. We kwamen een stapje te laat. De wind speelde misschien ook een rol. In de rust hebben Rudi Fillet en ik gehamerd op beleving. Gelukkig zagen we dat ook terug bij het doelpunt van DZSV. Dan loopt toch iedereen even naar de scheidsrechter. Zelf heb ik niet gezien of het buitenspel was. Uiteindelijk pakken we een punt op basis van strijd. Een mooi voetballend doelpunt. Met een punt kun je in ieder geval verder. Anders ga je toch wel met een kater naar huis.

Volgend week wacht de belangrijke wedstrijd tegen ZAC. Dan moeten we er weer staan.”

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Julian Ruiter (46. Rob Huisman), Laser Arslan (80. Kevin Zomerdijk), Floris Blom, Emiel Brinkhuis, Hugo Winkeler, Roan Admiraal, Yordi Veldman, Sander Aarten, Sander Fillet, Giovanni van der Vegt (46. Sertaç Yilmaz)