Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Be Quick revancheert zich tegen Dos Kampen

Zwolle – Na de pijnlijke nederlaag in Kampen (8-1), heeft Be Quick zich zaterdag prima gerevancheerd. Thuis werd Dos met 2-1 verslagen. De bezoekers lopen nu vrijwel zeker het kampioenschap mis. Be Quick zelf mag nog hopen op de derde periode.

Be Quick neemt zaterdagmiddag gelijk het heft in handen. Vooral Sander Aarten wordt gezocht op de rechterkant. Toch is het Dos Kampen dat in de 5e minuut een grote kans krijgt als Roan Admiraal zich verslikt in de bal. Twan Knul staat plotseling voor Teko Malanda en die verricht prima werk. De 0-0 stand blijft gehandhaafd. In de 15e minuut wordt Be Quick bijna verrast door een hoekschop van Dos Kampen. De bal, door iedereen gemist, komt via de eerste paal weer terug in het veld. De achterhoede van Be Quick met Julian Ruiter, Dennis Schotanus, Roan Admiraal en Stijn Nijboer zal verder weinig weggeven voor de rust. Roan Admiraal moet zich vlak voor rust met een blessure laten vervangen door Milan Rada. Bij Be Quick is Sertaç Yilmaz vanmiddag de meest opvallende speler. De beide vleugelspelers worden keer op keer bereikt met goede passes. Bij Be Quick mist voor de rust echter het vernuft en de eindpass om echt tot scoren te komen.

Na de rust neemt de roodzwarte ploeg het heft nog steviger in handen. Er is direct een grote kans voor Sander Fillet, maar die heeft het vizier niet op scherp. Uiteindelijk treft Sertaç Yilmaz doel vanaf 25 meter. Het schot verdwijnt in de hoek en Be Quick heeft daarmee zijn verdiende voorsprong: 1-0 (61e). Vijf minuten later verdubbelt Milan Rada de voorsprong door een uitgespeelde aanval goed af te ronden: 2-0. De tegenstoten van Dos Kampen zijn niet talrijk maar Dos dringt in het laatste kwartier van de wedstrijd wel degelijk aan. In het staartje van de wedstrijd schiet Robin Horstman de bal in de draai net naast, maar Rico Westerhof maakt in de 84e minuut toch de 2-1. Daarmee wordt het in de slotfase toch weer spannend, zoals dat de laatste weken steeds het geval was. Be Quick gaf al twee keer eerder een voorsprong van twee doelpunten weg. Beide teams krijgen in het restant van de wedstrijd nog de kans om te scoren, maar aan de stand verandert niets meer.

Be Quick blijft door dit resultaat vijfde in de stand. In de derde periode is het afhankelijk van de prestaties van Enter Vooruit . Bij een kampioenschap van Enter kan Be Quick mogelijk de derde periode overnemen. Voor Dos Kampen is de titel na vanmiddag ver weg. Met twee wedstrijden te gaan staat de ploeg vier punten achter op Enter. Be Quick treedt volgende week aan bij IJVV, waarna er nog een thuiswedstrijd tegen DZSV volgt.

Opstelling Be Quick ’28: Teko Malanda, Julian Ruiter, Dennis Schotanus, Roan Admiraal (38. Milan Rada/86. Karwan Mehrabi), Stijn Nijboer, Bram Bembom, Sander Fillet, Kevin Zomerdijk, Sander Aarten, Sertaç Yilmaz (Kevin Westerbeek), Hugo Winkeler.