SportVoetbal

Be Quick lijdt grootste nederlaag van afgelopen decennium

Be Quick heeft het zaterdag in Kampen volledig laten afweten. In Kampen verloor het tegen Dos met 8-1. Het was de grootste competitienederlaag van het afgelopen decennium.

Be Quick trainer Edwin van Nijen draait er niet om heen: “We hebben het zaterdag collectief laten afweten.” In het begin van de wedstrijd tasten de beide teams elkaar nog af, maar een ongelukkig veroorzaakte penalty brengt Dos de 1-0 voorsprong (12. Beuling). Een kwartier later staat het al 3-0 door alweer Beuling en Knul. “We kwamen overal te laat” zegt Van Nijen “We stonden niet compact genoeg.” Op slag van rust wordt het zelfs al 4-0.

Zegt nooit nooit met een 4-0 achterstand. Dat blijkt deze zaterdag bij de wedstrijd Dortmund-Schalke. En ook Be Quick geeft het nog niet op. Met een donderspeech proberen Van Nijen en Locht de boel wakker te schudden. “Na de rust ging het inderdaad wat beter. Speelden we agressiever.” Sander Aarten maakt 4-1. Be Quick mist dan vervolgens de kans om op 4-2 te komen. Het moreel wordt gebroken als Dos op 5-1 komt. “Vanaf toen was het over” zegt Van Nijen die ziet dat Dos nog uitloopt naar 8-1. Bij Dos is Beuling de grote man: hij scoort vanmiddag vijf keer.

Het is de grootste competitienederlaag van Be Quick in het afgelopen decennium. De 7-0 nederlaag tegen DTS Ede in februari 2012 verdwijnt daarmee uit de boeken. Tijd om te treuren is er niet: dinsdag volgt alweer de bekerwedstrijd tegen v.v. Hattem.

Opstelling Be Quick: Teko Malanda, Kevin Zomerdijk (46. Kevin Westerbeek), Dennis Schotanus, Husseijn Raza (46. Yordi Veldman), Rutger Minkjan , Bram Bembom, Roan Admiraal, Hugo Winkeler, Sander Aarten, Sertaç Yilmaz, Gianlucca van der Vegt

Gerelateerde artikelen

Back to top button