Nieuws uit ZwolleVoetbal

Be Quick houdt hoop na zege op Sparta Enschede

Be Quick heeft zaterdag een belangrijke overwinning behaald op Sparta Enschede. Daardoor ging het Sparta voorbij in de stand en heeft het nog de mogelijkheid om de nacompetitie te ontlopen.
Be Quick begint de thuiswedstrijd zonder de geblesseerde Rutger Minkjan en zonder de geschorste Talha Özen. Tegenstander Sparta Enschede staat net als Be Quick op een plaats die het team tot nacompetitie zal dwingen. Tot vandaag staat de ploeg uit Enschede nog wel twee punten voor op Be Quick, maar bij een overwinning van Be Quick zijn de rollen weer omgedraaid. Het is dus zoiets als een zespuntenwedstrijd. Dat lijkt Sparta ook te beseffen. De ploeg maakt in de openingsfase van de wedstrijd de meeste aanspraak op een doelpunt, zonder dat het heel dominant speelt. Be Quick daarentegen is niet nauwkeurig genoeg met de uitbraken. Echte uitgespeelde kansen zijn er voor de rust nauwelijks. In de 26e minuut kopt Eric van Beek een hoekschop van Onur Tekay richting doel, maar keeper Siemerink tikt hem over de lat. Be Quick ontsnapt vooral in de 43e minuut als een voorzet bij Akkerman verkeerd op de voet belandt.
Na de rust keert het tij voor de thuisformatie. Dennis Horstman wordt in de 53e neergelegd door de Sparta-verdediging maar de scheidsrechter ziet er geen strafschop in. Een minuut later krijgt Sparta in het zestienmetergebied enkele schietkansjes bij een scrimmage. Dat loopt voor Be Quick goed af. Enkele minuten later is het dan toch prijs voor rossoneri. Een goede pass van Onur Tekay brengt Sander Aarten in stelling en die rondt het goed af: 1-0. Be Quick krijgt ruimte om de score nog verder op te bouwen, maar het duurt nog even voor de volgende treffer op het scorebord komt. De verdubbeling van de score komt er wel in de 75e minuut als Sander Aarten scoort na een pass van Eric van Beek: 2-0.
In de slotfase van de wedstrijd laat ook Sparta Enschede nog van zich horen. Bijna is de spanning in de wedstrijd terug maar Akkerman raakt de lat in de 77e minuut. Maar Be Quick blijft ruimte houden om de score uit te bouwen. Sparta ontsnapt nog bij een vrije trap van Roan Admiraal, maar in de 85e minuut is het Sander Aarten die met zijn derde doelpunt voor een zuivere hattrick tekent: 3-0. Het laatste wapenfeit van de middag is voor Sparta dat nog de paal raakt in de slotfase, maar aan de voor Be Quick gunstige uitslag verandert niets meer.